infa.lt

Tautininkai priminę Kauno pedofilijos bylos pamokas ragina telktis į tautinio-pilietinio pasipriešinimo frontą

02 liepos
08:25 2020

Birželio 29 d. Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga (LTRS) išplatino pareiškimą – memorandumą (nuoroda žemiau) „Dėl Kauno pedofilijos bylos ir būtinybės atkurti piliečių pasitikėjimą valstybės institucijomis“, rašoma portale alkas.lt.

  Lietuvių Tautininkų ir Respublikonų sąjungos memorandumas (554,1 KiB, 3 087 atsisiuntė)

Pareiškime primenamos didžiulį rezonansą sukėlusios vadinamosios Kauno pedofilijos bylos aplinkybės, pasak tautininkų, įrodančios valstybės pareigūnų ir valdininkų susvetimėjimą bendrajam tautos gėriui ir jų pajungimą įvairių grupuočių interesams.

Atsižvelgiant į šį ir kitus atvejus, kurie kelia piliečių nepasitikėjimą valstybės institucijomis, siūloma piliečiams telktis į jungtinį tautinio ir pilietinio pasipriešinimo frontą. Memorandume siūloma visoms politinėms ir pilietinėms organizacijoms, kurios pasiryžę ginti ir stiprinti demokratinę Lietuvos valstybę, Seimo rinkimuose sukurti tikrą pasirinkimą sąmoningiems piliečiams.

Pareiškime teigiama, kad valstybės institucijos galėjo būti įtrauktos į priedangos „pedofilų tinklui“ sudarymą ir sąlygų jiems išvengti teisinės atsakomybės veiką. Reikalaujama kad būtų atliktas nepriklausomas visų aplinkybių tyrimas, nes kol tai nebus padaryta, pasak tautininkų, tol „nebus galimybės panaikinti žalos, kurią padarė ši byla valstybės ir jos institucijų patikimumui“.

Teigiama, kad Garliavos pedofilijos bylą sukėlė iššūkius pačios valstybės ateičiai, o būtent: grėsmę „demokratiniam valstybės valdymui, jos konstituciniams principams, suverenioms tautos galioms valstybėje ir pilietinei valstybės institucijų kontrolei“; atskleidė teisingumo sistemos korupcinį užvaldymą, neteisėtų galios grupių įtaką teisingumo įgyvendinimui ir jų nebaudžiamumą.

Pasak tautininkų, Kauno pedofilijos bylos išdavoje aiškiai pasireiškė Lietuvos piliečių tautinio ir pilietinio orumo gniuždymo, tautos ir šeimos vertybių ardymo, o vadinama „didžioji“ Lietuvos žiniasklaida pasitarnavo piliečių „klaidinimo ir propagandos įrankiu, keliančiu grėsmę tautos bei valstybės ateičiai ir demokratinei tvarkai“.

Tautininkai primena, kad Seimo 2010 m. dėl Kauno pedofilijos bylos paralamentinio tyrimo išvados parodė, „kad policijos tyrėjai bei prokuratūra sužlugdė ikiteisminį tyrimą dėl galimos seksualinės prievartos prieš mažametę mergaitę“ išreiškė susirūpinimą, kad klanų įtaka valstybės institucijoms „kelia rimtą grėsmę piliečių bei valstybės saugumui, griauna piliečių pasitikėjimą valstybe“.

Pareiškime pabrėžiama, kad mergaitė buvo perduota motinai nors prieš ją liudijo pedofilijos byloje, o valstybės pareigūnai ėmėsi procesinės prievartos veiksmų prieš mergaitės globėją, teisėją Neringą Venckienę, nors ji turėjo konstitucinę neliečiamybę, kuri galėjo būti apribota tik su Seimo ar Prezidento leidimu.

Šiuo pareiškimu be kita ko išreiškiamas įsitikimas 2012 m. gegužės 17 d. pareigūnų vykdyto smurto veiksmų prieš mergaitę neteisėtumu ir apgailestaujama „dėl iki šiol taip ir neištirtų žmogžudysčių, susijusių su Kauno pedofilijos byla, ir dėl teisėsaugos institucijų neteisėtai koordinuojamų veiksmų, siekiant nuteisti teisėją N. Venckienę, jai primetant absurdiškus kaltinimus, o taip pat dėl mergaitės senelės nuteisimo už tai, kad ji esą tvirkino savo anūkę“.

„Valstybė, kurioje viešai taikomos skirtingos teisingumo taikymo diskrecijos, žlugdo piliečių pasitikėjimą ja. Tai grėsmė valstybės egzistavimo principams. Negi, neaišku, kad kiekvienas pilietis šiuo atveju yra pažeidžiamas ir, ne taip aplinkybėms susiklosčius, gali būti sutraiškomas. Jis tiesiog neturės tikėjimo valstybe ir pasitikėjimo, kad jos teisingumo sistema funkcionuoja be išorinio poveikio ir slaptų vidinių susitarimų.“– sako memorandumą LTRS vardu pasirašęs LTRS pirmininkas Sakalas Gorodeckis.

Deimantės Kedytės paėmimo iš Neringos Venckienės namų vaizdo kadrai, įrašyti pačių policijos pareigūnų:

N. Venckienės sūnus, Karolis Venckus, kaltina – nauji vaizdo kadrai apie tai, kas įvyko 2012 metų gegužės 17 dieną

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 156

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Pirmyn    -  2020-07-02, 09:35

    ..tautiečiai. Reikia sugriaut tą pedofilų irštvą, kuri nepajudinama stovi jau tiek dešimtmečių, ginama visos teisėsaugos.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. valdžiagyviams    -  2020-07-02, 17:20

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....