infa.lt

Čečėnai imasi įvesti „tvarką“ Prancūzijoje

21 birželio
13:00 2020

Po plačiai nuskambėjusios konfrontacijos tarp imigrantų iš Čečėnijos ir Magrebo šalių, rytinėje Prancūzijos dalyje Dijone buvo surengtas mitingas, kuriame reikalauta prefekto atsistatydinimo.

Demonstrantai kaltina jį neužtikrinant miesto saugumo ir nepakankama Šiaurės Afrikos diasporos apsauga.

Anksčiau prokuratūra paskelbė sulaikiusi šešis menamus riaušių Dijone dalyvius. Visi jie kilę iš Čečėnijos. Keturi buvo kaltinami daugybe straipsnių, įskaitant pasikėsinimą nužudyti organizuotos grupės sudėtyje.

Anot prokuroro Eriko Mate’o pareiškimo, byloje kaltinamieji pripažino dalyvavimo plačiai nuskambėjusiuose renginiuose faktą, tačiau neigia, kad naudojo smurtą.

Nors Dižone yra vadinamųjų „sunkių rajonų”, mes susiduriame su netikėtu ir tam tikru mastu neįprastu reiškiniu”, – pareiškė Mate’as. Konfrontaciją miesto gatvėse jis pavadino bendruomenių konfliktu „diskriminacijos ir rasizmo pagrindu“. Prokuroras pabrėžė, kad jo darbas – užtikrinti, kad įstatymai būtų vienodi visiems.

Masinės muštynės Dižone įvyko šeštadienio vakarą. Išeiviai iš Čečėnijos aiškina, kad jie užtarė 16-metį tautietį, kurį dieną prieš tai, jų teigimu, sumušė narkotikų prekeiviai. Pasak įvykio liudininkų, būrys žmonių sportiniais kostiumai arabų kvartaluose padarė tikrą pogromą, gatvėse buvo girdimas šaudymas. Vėliau mieste kilo dar keli tokie konfliktai.

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas palaikė čečėnų veiksmus, laikydamas tai jaunosios kartos bandymu paimti situaciją į savo rankas po to, kai „vietos valdžia nesugebėjo suvaldyti situacijos su narkotikų platintojų savivale“.

Jo pasisakymo Telegram kanale paskutinės pastraipos vertimas:

„[…] Mes Čečėnijos Respublikoje po teroristų pralaimėjimo pradėjome naikinti narkomafiją. Ir mums tai pavyko. Narkotikai yra blogis, su kuriuo reikia kovoti negailestingai. Aš raginu vadovus tų bendruomenių, kurių atstovai platina narkotikus, užsiimti jų auklėjimu. Narkotikų pardavmas neatneš laimės ar kitų žemiškų gėrybių. Anksčiau ar vėliau teisingumas juos pasieks”.

Šeštadienį čečėnų diaspora mėgino surengti protestą prieš „čečėnų diskreditavimą“ Paryžiuje ir Strasbūre, tačiau vietos valdžia pasinaudojo teise uždrausti šiuos susirinkimus, pateisinusi atsisakymą koronaviruso plitimo grėsme.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 234

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...