infa.lt

Prisikasė iki pagrindų: Portlande antirasistai nugriovė pirmojo JAV prezidento statulą

20 birželio
07:30 2020

youtube kadras

Protestuotojai prieš rasinę diskriminaciją ir policijos žiaurumą, Amerikos mieste Portlande nugriovė pirmojo JAV prezidento, vieno iš JAV įkūrėjų – Džordžo Vašingtono statulą.

Birželio 18 dienos vakare prie paminklo susirinko kelios dešimtys žmonių ir priminė istorinei asmenybei vergų turėjimo faktą. Vašingtono galva buvo apvyniota Amerikos vėliava ir padegta.

Tada statula buvo nugriauta žemyn, išpiešta grafiti su kaltinimais Vašingtonui rasizmu ir priminimo apie juodaodį George’ą Floydą, kuris mirė po arešto. Tačiau nuvežti nuo postamento jiems nepavyko.

Kovos su paminklais banga prasidėjo Jungtinėse Valstijose masinių protestų metu dėl juodaodžio George Floyd mirties Mineapolyje. Iš esmės vandalų pyktis yra nukreiptas į Konfederacijos figūras, bet taip pat nukrypsta ir į kitus istorinius veikėjus, ypač į keliautooją Christopherį Columbą.

Reikėtų pažymėti, kad vandalizmą JAV skatina ne tik judėjimo „Black Lives Matter“ aktyvistai, bet ir kai kurie politiniai veikėjai. JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi nurodymu iš Kapitolijaus galerijos buvo pašalinti keturi buvusių konfederatų pirmininkų portretai.

Pasak demokratinės partijos atstovės Pelosi, be abejo, savo šalies istoriją žinoti svaarbu, tačiau konfederacijai neturi likti vietos „sakralinėse salėse“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 272

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...