infa.lt

JAV valstybės sekretorius M. Pompeo išveda paraleles tarp nacių Vokietijos ir komunistinės Kinijos

08 birželio
07:44 2020

youtube nuotr.

Pekino „įsipareigojimų neįvykdymas“ Honkongo atžvilgiu primena panašią nacistinės Vokietijos išdavystę, kuri, priešingai nei žadėjo, užpuolė Europą, sakė telefoniniame interviu „Daily Caller“ JAV valstybės departamento vadovas Mike’as Pompeo. Vis tik, pabrėžė pareigūnas, į tiesioginį galios konfliktą – kaip nutiko po išsilaipinimo Normandijoje, kurio jubiliejus buvo paminėtas birželio 6 d. – Vašingtonas įsitrauks tik tuo atveju, jei bus išnaudotos visos diplomatinės sureguliavimo priemonės

Išsilaipinimas Normandijoje įvyko todėl, kad Vokietija įsiveržė į Prancūziją, tačiau Kinija ką tik įsiveržė į Honkongą. Ar matote kokių nors paralelių tarp to, ką Vokietija padarė su Prancūzija, ir to, ką Kinija daro ir tebedaro su Honkongu?

MIKE POMPEO, JAV valstybės sekretorius: JAV visada prisimena, kad mes į konfliktą įsitraukiame paskutinėje eilėje – tik tada, kai nėra kitų galimybių ginti laisvės. Mes žinome apie du autoritarinius režimus, kurie linkę plėsti teritorijas, didinti savo galią galią ir išplėsti jų valdomų žemių ribas.

Vienas iš šių režimų, be abejo, yra Kinija, nes pažadai, kuriuos Kinijos komunistų partija (KKP) davė susitarime su Jungtine Karalyste, buvo sulaužyti, kai KKP nusprendė nesuteikti pažadėtų laisvių Honkongui; Analogiškai dalį savo pažadų sulaužė ir Vokietija, pradėdama karą prieš likusią Europą. Tačiau mes turime dirbti su Kinijos komunistų partija diplomatiniais kanalais, kad visais įmanomais būdais užtikrintume Amerikos piliečių saugumą.

Išsilaipinimo Normandijoje metinės primena mums kainą, kurią esame priversti mokėti, kai įsitraukiame į konfliktą taip, kaip tada prieš daugelį metų – na, o man asmeniškai, kaip valstybės sekretoriui, tai primena, kad aš būtinai turiu išnaudoti visus galimų veiksmų variantus prieš mums atsiduriant tokioje situacijoje, kai norėdami apsaugoti Amerikos laisvę turėsime rizikuoti jaunų vyrų ir moterų gyvybėmis.

Tą dieną JAV išsilaipino Normandijoje, norėdamos atkurti Vakarų civilizaciją. Kaip manote, ar Amerika galėtų padaryti kažką panašaus, kad atkurtų demokratiją Honkonge?

MIKE POMPEO: Nepamirškime, kad Honkongo atžvilgiu, kaip penktadienį sakė prezidentas (Donaldas Trampas), mūsų užduotis yra aiškiai pasakyti, kad laukiame Kinijos pakeičiant kursą ir grįžtant į ankstesnį status quo, kuriame Honkongo žmonės gaus jiems pažadėtą ​​laisvę. Jei tai neįvyks, o Kinija priims nacionalinio saugumo įstatymą, kurį, mūsų manymu, ji gali priimti, arba atidės ar atšauks numatytus šių metų rugsėjui rinkimus, ji atliks fundamentalų savo pažadų sulaužymą ne tik JAV, bet ir Jungtinės Karalystės bei likusio pasaulio atžvilgiu.

Tokiu atveju bus panaudoti tie reagavimo metodai, kuriuos prezidentas išvardijo penktadienį. Tai bus pradžia – pradėsime galvoti, ką turėtume daryti, kad Honkongo žmonės galėtų tapti kiek įmanoma laisvesni, o JAV žmonės liktų laisvi ir saugūs.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....