infa.lt

Ar vakcina nuo Covid-19 taps privaloma?

04 birželio
09:30 2020

„Kiekvienas gali atsisakyti jam siūlomos medicininės priežiūros, tačiau privalomas tam tikrų vakcinacijų pobūdis yra išimtis, nes ja siekiama visuomenės sveikatos apsaugos tikslų“, – leidinyje „Slate.fr“ rašo žurnalistas ir medicinos mokslų daktaras Jean-Yves No.

„Dabartinėje aplinkoje turėtų būti laukiama naujos konfrontacijos tarp asmeninės laisvės ir vykdomosios valdžios, kuri visuomenės vardu primeta fizinę prievartą. Kaip primesti, savo valia ar jėga būsimą vakciną nuo „Covid-19” ?” – mąsto straipsnio autorius.

Remiantis Prancūzijos viešosios nuomonės instituto apklausa atlikta konsorciumui Coconel „Koronavirusas ir lokalizacija: išilginis tyrimas“, atlikta 2020 m. kovo mėn. pabaigoje, nustatyta, kad daugiau nei ketvirtadalis Prancūzijos žmonių (26 proc.) nenori būti paskiepyti nuo „SARS-CoV-2“, tai ypač dažnai pasitaiko tarp moterų, ypač jaunų, nors būtent jos dažnai priima sprendimus dėl vaikų skiepijimo“, – leidiniui „Le Monde“ sako sociologas, pagrindinis Nacionalinio sveikatos ir medicinos tyrimų instituto tyrėjas ir „ Coconel“ projekto mokslinis koordinatorius Patrick Peretti-Vatel“.

Atmetimo procentas yra didesnis (39 proc.) tarp 26–35 metų žmonių. Apie trečdalis tarnautojų ir darbininkų taip pat atsisako skiepų, tuo tarpu tarp sprendimų priėmėjų ir vadovų intelektinių profesijų srityje atmetimo rodiklis yra tik 16 proc.“.

„Šioje apklausoje atsisakymo pobūdis nebuvo pagrindžiamas. Vis tik viskas rodo, kad jis išreiškia bendrą ir didėjantį nepasitikėjimą vakcinomis. Panašus reiškinys jau davė praktinį rezultatą: naujas tymų atsiradimas Prancūzijoje ir dar keliose Europos šalyse. Nors tymų išnaikinimo tikslas beveik buvo pasiektas, susilpnėjus mažų vaikų skiepijimui, stabiliai išaugo ligos atvejų skaičius “, – rašoma straipsnyje.

„Dėl šios priežasties pagal 2017 m. gruodžio 30 d. įstatymą buvo įvesta nauja privalomų vakcinacijos reikalavimų vaikams iki 18 mėnesių amžiaus sistema. (…) Tokią priemonę, kurią įgyvendino tuometinė solidarumo ir sveikatos ministrė Agnes Buzen, išprovokavo. Didelę polemiką daugiau ar mažiau radikalių paties skiepijimo principo priešininkų stovyklose, o taip pat apie galimas kai kurių vakcinų pasekmes “, – rašo Slate.fr.

„Tuo pat metu vyriausybė panaikino Visuomenės sveikatos kodekse numatytas sankcijas, pagal kurias už atsisakymą skiepyti buvo numatyta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 3750 eurų bauda. Agnė Bouzen tai BFMTV paaiškino 2017 m. rugsėjo mėn. pabaigoje: „Tai nebuvo teisiškai pagrįsta. Jokios baudžiamos bausmės nebus“.

„Kita vertus, yra bendra priemonė dėl vaikų apsaugos. Įstatymas sako: tėvai privalo saugoti savo vaikus. Baudžiamajame įstatyme vaikas vieną dieną gali pareikšti regresinį ieškinį savo tėvams dėl negalios, nes jis nebuvo vakcinuotas, pavyzdžiui, jam reikėjo amputuoti galūnes po pneumokokinio sepsio. Ir tada tėvams gali būti skirta 2 metų kalėjimo bausmė ir 30 tūkstančių eurų bauda“.

„Būtent tokiame kontekste svarstoma galimybė skiepyti nuo infekcijos, kurią sukelia SARS-CoV-2, tai yra apsaugine vakcina nuo Covid-19. Kau tenka skaitytis su „Plandemija„- plačiai paplitusį priešvakcininio pobūdžio dokumentinį filmą, kuris, kaip teigia Le Monde, krauna krūvas melų vieną ant kito, bet gegužės pradžioje per kelias dienas surinko milijonus peržiūrų“, – pabrėžia publikacijos autorius.

Atsižvelgiant į visus šiuos faktus, nesunku įsivaizduoti, kad vykdomoji valdžia naują skiepijimą nuo koronaviruso gali padaryti privalomą, kas papildytų jau esamų 11 vakcinų, skirtų vaikams iki 18 mėnesių sąrašą, ir kad tai paliestų visus gyventojus, įskaitant ir pačius seniausius.

Tuomet reikėtų priminti, kad kiekvienas asmuo turi teisę atsisakyti jam siūlomos medicininės priežiūros (dėl pagarbos asmeniniam gyvenimui ir fiziniam neliečiamumui), tačiau kai kurių skiepijimų privalomumas yra viena išimčių, nes juo siekiama visuomenės sveikatos tikslų “, – komentuoja ekspertas.

„Kaip gi tada suderinti šį įpareigojimą ir daugiau nei ketvirtadalio prancūzų šiandien išreikštus principinius atsisakymus? Nedelsiant imtis baudžiamųjų bausmių su dvejų metų laisvės atėmimo bausme ir 30 tūkst. eurų bauda? Daryti statymą ant pandemijos bangos sukeltų baimių, baimių, kurios galėtų neutralizuoti priešvakcinavimo kampanijas? Kas tada taps nuomonės lyderiu?

Vienas iš jų jau yra plačiai žinomas ir išreiškė savo šiek tiek paradoksalius įsitikinimus: tai profesorius Didier Raoult, mikrobiologijos specialistas, kuris šiandien yra medicinos ir mokslo ginčų centre. Šis veikėjas tapo neatsiejama Prancūzijos žiniasklaidos ir politinio kraštovaizdžio dalimi“, – rašo straipsnio autorius.

„Gegužės pradžioje laikraštis „Paris Match“ paklausė Didier Raoult, ar jo tyrimų grupės IHU„Méditerranée“ infekcijos skyriuje dirba kuriant vakciną“. Visai ne, – atsakė jis. – Vakcinos ne visada yra teisingas sprendimas. Surasti vakciną nuo ligos, kuri nėra imunizuojanti … tai tiesiog idiotiška užduotis.

ŽIV vakcinai buvo išleista beveik 30 milijardų JAV dolerių, pažiūrėkite į rezultatą! Tai ne laboratorinis, o intelektualinis karas. Kai mes nežinome, kaip susidoroti su infekcine liga, mes ją kalame vakcina!

Jau dabar sunku sukurti teisingą vakciną nuo gripo, net nekalbant apie naują virusą … Sąžiningai kalbant, tikimybė, kad vakcina nuo naujos ligos taps visuomenės sveikatos įrankiu, yra beveik lygi nuliui. Mūsų gali laukti netikėtumai, bet aš esu skeptiškas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 3

  1. Rimas    -  2020-06-04, 14:56

    Protinas straipsnis. Virusas mutuoja (keičiasi). Kokia bus vakcinos nauda, jei ji ir bus – didelis klaustukas. Kaip elgsis virusas – dar didesnis klaustukas…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Visada    -  2020-06-05, 13:44

    Po vakcinos nuo bet kokio viruso visi serga žymiai dažniau, o dažnai ir komplikacijos būna baisesnių pasekmių. Žmogui turi susidaryti natūralus imunitetas prieš bet kokias ligas natūraliu būdu ir prieš tikrus virusus, o ne viruso pagrindu dirbtinai sukurtas vakcinas. Žmonės visada sirgo ir visada mirė, nieko išimtino čia nėra, tik dirbtinai sukelta panika su pasipelnymo tikslais. Kur įsikiša į gamtos tvarką žmogus, ten prasideda visos bėdos visose srityse.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....