infa.lt

Kaip rusai, žydai, azerbaidžaniečiai, ukrainiečiai apgynė restoraną riaušių apimtame San Diege

03 birželio
09:34 2020

Restoranas „Pushkin Russia Restaurant“ San Diege, Kalifornijoje, liko nepaliestas po pogromų, kuriuos pastarosiomis dienomis JAV surengė juodaodžiai ir kitų juos palaikančių rasių atstovai.

Paslaptis paprasta – įstaigą saugojo ginkluoti žmonės, nusprendę neduoti savo mėgstamo restorano plėšikams ir marodieriams.

Pasak restorano savininko Aiko Gazariano, kuris 1998 m. persikėlė į JAV iš rusų Piatigorsko, jo draugai, „dauguma respublikoniškų pažiūrų žmonės“, turintys licenzijas ginklui, atėjo ginkluoti pistoletais ir šautuvais, kad apsaugotų savo mėgstamą restoraną.

„Daug žmonių praėjo pro mus, bet niekas nieko neišdrįso. Mūsų vaikinai yra stiprūs, jie praėjo pro mus”, – vaizdo įraše teigia Aikas, likus trims minutėms iki kitos minios invazijos.

Toliau girdisi kaip jis sako gynėjams „nieko neprovokuoti“ ir galite pamatyti, kaip pro šalį praeina grėsmingų žmonių minia.

Kai kurie iš praeinančių pro šalį kaukėtų žmonių netgi gana mandagiai kalbėjo su restorano gynėjais, palaikydami jų elgesį.

Tačiau Aikas nelabai džiaugėsi jų šypsenomis – jis žinojo, kad tai yra tie patys žmonės, kurie ką tik išplėšė kaimynines įstaigas.

 

 

View this post on Instagram

 

Not mafia, we just love Borsh!

A post shared by Pushkin Russian Restaurant (@pushkinrestaurant) on

Kaip pasakojo Gazarianas rusų naujienų agentūrai „Novosti“, plėšikai yra gerai organizuoti ir dažniausiai atvyksta iš kitų miestų: „Jie turi racijas, savo žvalgus.

Jie yra pasiskirstę į mažas grupes, o paskui susiburia, prisijungdami prie kitų protestuotojų.

Yra ir tokių. kurie yra ginkluoti plaktukais ir beisbolo lazdomis, daužo vitrinas ir duris, suteikdami galimybę kitiems padegti ir apiplėšti“.

„Pas mus tikras nacijų ar sovietų internacionalo kokteilis, kuriuo anksčiau didžiavosi SSRS: aš esu armėnas, yra azerbaidžaniečiai, Bucharos žydai, rusai, ukrainiečiai. Ir visi yra artimi draugai, bet jie tarpusavyje neaptaria politinių aspektų”, – žurnalistams sakė Gazarianas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pushkin Russian Restaurant (@pushkinrestaurant) on

Karingai nusiteikusių žmonių nuotraukos „Pushkin Russia Restaurant“ vaizdo fone plačiai paplito socialiniuose tinkluose amerikiečių paskyrose, tačiau su humoristiniu prierašu „Rusijos mafija ginasi iš visų jėgų“. Niekas į šį užrašą nežiūri rimtai, ir daugelis amerikiečių pritariamai įvertino dvylikos draugų vienybę ir tai, kad jie nusprendė kartu atremti galimą marodierių ir plėšikų antpuolį.

Galbūt, gynybą palengvino tai, kad San Diegas nėra juodaodžių miestas, didžioji dauguma ten gyvenančių žmonių yra baltieji ir ispanai. Tačiau net ir ten pastarosiomis dienomis buvo stebimi plėšimai ir pogromai, nors mažesniu mastu nei daugelyje kitų JAV vietų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 239

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. pagarba    -  2020-06-03, 11:10

    Mūsų postsovietinės erdvės gyventojai dar sugeba apsiginti patys nuo vakariečių plėšikų kurie iš esmės visai skysti ir sugeba kaip hienos užpulti tik beginklį ar visiškai silpną priešininką. Galiu net didžiuoti tuo kad daryčiau tą patį ką ir jie. Tikrai nesileisčiau apiplėšiamas kaip koks bestuburis šliužas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...