infa.lt

Andrius Švarplys. Visos kalbos apie žmogaus teises, teisingumą, diskriminaciją buvo pasakos

02 birželio
13:30 2020
Andrius Švarplys

Facebook nuotr.

Dabartiniai įvykiai JAV galutiniai atskleidžia, kad visos kalbos apie žmogaus teises, teisingumą, diskriminaciją buvo pasakos. Identity politics galutinai išsigimė. Už šių human rights stovi smurtas.

15 valstijų, 70 miestų komendanto valanda. Europos ir Lietuvos žmogaus teisių gerbėjams nepavyks apsimesti, kad prie teisingo protesto prisišliejo radikalai. Masiškumas akivaizdus. Tai ne atsitiktinis proveržis, o ilgo proceso rezultatas.

Dvi institucijos buvo šio proceso katalizatoriumi: Universitetas ir žiniasklaida. Marksizmo nuodai prasiskverbė į JAV valstybės audinį. Prisišliejęs prie teisingo reikalo – emancipuoti moteris, afroamerikiečius (kadaise ir Lenino bolševikai iškilo kaip darbininkų gynėjai) – marksizmas greitai paskleidė savo nuodus: pradėjo visą kapitalizmo sistemą vadinti teroristine.

Herbertas Marcuse’as sakė: „politinis universumas”, vadinasi ištrūkti iš totalumo neįmanoma. Amerikos ir viso laisvojo pasaulio kapitalistinė sistema įvergina, ji totalitarinė, hegemoninė.

Neomarksizmas tapo naujųjų laikų progresyviąja morale, „opiumu intelektualams”, kaip sakė Raymond Aron’as. Universitetai tapo naujosios sąžinės žadintojai/kurstytojai.

Alaino Bloomo dar 1987m. išleista knyga „The Closing of American Mind” buvo pats tikriausias simptomas apie tendencijas JAV universitetuose. Jo išvada buvo tokia: liberalus/marksistinis požiūris išplauna laisvės pagrindus ir uždaro diskusijas, protą, gamina Teisingumo, Žmogaus Teisių fanatikus.

Kai verslas stojo Įvairovės/Vaivorykštės pusėn, nes pamatė finansines globalaus, atviro pasaulio galimybes, su žiniasklaida į tą pusę pasisuko visa elitinė sistema. Žiniasklaida ir stambus verslas lobo, o Universitetai kepė kovotus prieš diskriminuojančią sistemą.

Dabar pjaunami vaisiai.

„Black panthers” vadovė FBI buvo pavadinusi „teroristine organizacija”. Bernie Sanders’as dar šiais metais Iowos valstijoje apie savo valstybę sakė: „ši nusikalstama sistema”. Joe Bidenas dabar dar šneka apie „teisę protestuoti” (smurtui plintant turėtų keist plokštelę – aut past.).

Mes čia Europoje, Lietuvoje, nė neįsivaizduojam, kaip giliai pasikasta po Amerikos pagrindais.

Amerikos nebeliko. Make America Great Again yra pavėluotas bandymas sustabdyti šitą liberlmarksistinį tvaną. Neaišku kaip gali pavykti. Su kiekviena migrantų (nelegalių ir legalių) banga, su tik „didėjančia diskriminacija” ir su ja kovoti universitetuose bręstančia karta ten masiškai įtikėta, kad JAV yra nusikalstama, rasistinė sistema.

Berkeley universitete studentai palaiko šūkį „ISIS is love, America is bad, imperialistic”.

Tai apie ką mes kalbam?

Dabar Amerikoje mes matome vaivorykštinių (saviraiškos, genderistinių, anti-diskriminacinių) žmogaus teisių ateities miniatiūrą.

Teksto autorius, Andrius Švarplys – filosofijos bakalauras, tarptautinės teisės magistras, sociologijos mokslų daktaras.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...