infa.lt

SpaceX erdvėlaivis Crew Dragon susijungė orbitoje su TKS ir pakeitė pavadinimą

31 gegužės
20:22 2020

Vakar vėlai vakare iš Canaveral kyšulyje esančio kosmodromo paleistas kosminis laivas „Crew Dragon“, priklausantis Elono Musko kompanijai, sėkmingai prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties.

Tokiu būdu „SpaceX“ kompanija įvykdė pirmąją savo istorinio skrydžio į TKS dalį ir tai įvyko keliomis minutėmis anksčiau, nei buvo planuota.

Susijungimas buvo subtiliausia ir pavojingiausia misijos dalis. Erdvėlaivis tiesiogine prasme vijosi kosminę stotį, skriedamas orbita daugiau kaip 28 000 km / h greičiu, o po to sulėtinęs greiti labai iš lėto ėmė artėti prie tikslo.

Pirmą kartą per 9 metus JAV keleivinis laivas prisijungė prie TKS. Skrydžių valdymo centras pasveikino įgulą ir pažymėjo, kad tai yra „įspūdingas kosminių kelionių istorijos momentas ir naujos eros, pakeisiančios kosminių kelionių veidą, pradžia“.

Prieš atidarant liuką ir patenkant į Tarptautinę kosminę stotį, NASA astronautai Robertas (Bobas) Benkenas ir privalo atlikti seriją patikrinimų, kad užtikrintų perėjimo saugumą. Tada jie prisijungs prie amerikiečių kosmonauto Chriso Cassidy ir dviejų Rusijos kosmonautų Ivano Vagnerio ir Anatolijaus Ivanišino, kurie dabar yra stotyje.

Skrydžio metu Benkenas ir Hurley paskelbė nusprendę pakeisti savo laivo pavadinimą ir pavadinti jį „Endeavour“ (Siekis, Veržimasis) garbei to paties pavadinimo erdvėlaivio, kuriuo anksčiau abu astronautai skrido į orbitą, o taip pat britų keliautojo Džeimso Kuko laivo, kuriuo pastarasis apiplaukė pasaulį,garbei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 107

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...