infa.lt

Riaušės JAV: komendanto valanda įvesta daugiau nei 25 miestuose

31 gegužės
10:01 2020
Neramumai, riaušės JAV

REUTERS

Praėjusios nakties (Europos laiku) bėgyje dar trijuose didžiuosiuose JAV miestuose – Filadelfijoje, Los Andžele ir Atlantoje – buvo įvesta komendanto valanda dėl riaušių, kurias paskatino juodaodžio Mineapolio gyventojo, George’o Floydo mirtis.

Filadelfijos ir Atlantos gyventojams draudžiama išeiti į gatves nuo šeštadienio 20:00 iki sekmadienio 06:00 ryto vietos laiku, Los Andžele – nuo 20:00 iki 05:00.

Filadelfijoje, susidūrimų su protestuotojais metu buvo sužeista mažiausiai 13 policijos pareigūnų, Atlantoje – keturi policijos pareigūnai.

Prieš tai komendanto valanda buvo įvesta 25 miestuose, esančiuose skirtingose ​​valstijose. Šiuo metu apribojimai taikomi didesniems Vašingtono ir Niujorko, Kalifornijos, Kolorado, Floridos, Gruzijos, Ilinojaus, Minesotos, Kentukio, Ohajo, Oregono, Pensilvanijos, Pietų Karolinos, Tenesio, Jutos ir Viskonsino valstijų miestams.

Neramumai JAV prasidėjo po to, kai tapo žinoma apie 48 metų afroamerikiečio iš Mineapolio George’o Floydo mirtį. Jis mirė gegužės 26 d., po policijos veiksmų jį sulaikius, įtariant naudojus padirbtą čekį.

Sulaikymo metu policininkai uždėjo jam antrankius ir pargriovė ant žemės, po ko vienas iš policininkų užspaudė jam kaklą keliu.

Floydas kelis kartus prašė sumažinti spaudimą, pakartodamas, kad neturi kuo kvėpuoti, tačiau policininkas ir toliau laikė jį šioje padėtyje. Po kelių minučių sulaikytasis prarado sąmonę ir vėliau mirė ligoninėje.

Visa tai įvyko dešimčių žmonių akyse. Vaizdo įrašai apie gulintį Floydą, nufilmuotą išmaniuoju telefonu pateko į žiniasklaidą ir sukėlė sprogstamą pasipiktinimo bangą, pirmiausia dešimčių tūkstančių Mineapolio, o paskui ir kitų Amerikos miestų gyventojų tarpe.

Mineapolyje dėl riaušių buvo sugadinta daugiau nei 200 pastatų, o susirėmimų su policija metu žuvo vienas žmogus. Į miestą buvo įvestos Nacionalinės gvardijos pajėgos, įvesta nepaprastoji padėtis ir komendanto valanda.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 227

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. KIEK TĘSIS?!!    -  2020-05-31, 17:42

    gojai dusinami toliau

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...