infa.lt

Seimas nusprendė, kad paviešinus diplomatus bendradarbiavus su KGB bus pažeisti jų teisėti lūkesčiai dėl apsaugos. Todėl jiems prisipažinti nereikės

28 gegužės
18:50 2020

KGB ženkliukas

Seime priimti įstatymai, kuriais siekiama įtvirtinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pareigą tikrinti duomenis kandidatų į renkamas pareigas, ar jie yra sąmoningai bendradarbiavę su kitų valstybių specialiosiomis tarnybomis.

„Šiuos projektus registravau dar spalio mėnesį kartu su Arūnu Gumuliausku, Paule Kuzmickiene ir Dovile Šakaliene“, – teigia Seimo narys  A. Anušauskas.  Po projektų patobulinimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, numačius, kad informacija apie slapta bendradarbiavusius asmenis išslaptinama ir viešai paskelbiama, ne tik, kai asmuo eina Respublikos Prezidento, Seimo, Europos Parlamento ar savivaldybės tarybos nario, savivaldybės tarybos nario – mero, Vyriausybės nario, teisėjo, arba prokuroro, bet ir diplomato pareigas arba į jas kandidatuoja.

Į sąrašą įtraukus diplomatus atsirado galimas prieštaravimas Konstitucijai dėl teisėtų lūkesčių apsaugos pažeidimo. Seimas apsisprendė pritarti pasiūlymui išbraukti diplomatus iš šio sąrašo, dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai.

„Politikai jau nuo 1999 metų privalomai turi deklaruoti tokius ryšius, ir prisipažinę dėl bendradarbiavimo su KGB, ir neprisipažinę. Jau dvidešimt metų neegzistuoja jokių išimčių Seimo nariams, prezidentams, prokurorams, ministrams, teisėjams.

Tačiau per tuos metus atsirado europarlamentarų, tiesiogiai renkamų merų pareigybės. Džiaugiuosi, kad pavyko įvesti įpareigojimą ir juos tikrinti VRK, jei tik kandidatuos į šias pareigas, ir nedelsiant paviešinti tokią informaciją, net jei asmuo savo laiku prisipažino dėl slapto bendradarbiavimo su KGB“, – tvirtina A. Anušauskas.

infa.lt komentaras:

Su slaptosiomis kitų valstybių tarnybomis bendradarbiaujantys ir/ar bendradarbiavę diplomatai, žinoma, grėsmės valstybės nacionaliniam saugumui nekelia, ypač tardamiesi diplomatiniais kanalais dėl jautrių valstybei klausimų. Todėl jų paslaptį būtina išsaugoti, kad… kad nebūtų pažeista Konstitucija dėl jų teisėtų lūkesčių. O kaip dėl Lietuvos gyevntojų lūkesčių, kad juos atstovautų sąžiningi ir savo valstybei atstovaujantys žmonės?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:
KGB

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...