infa.lt

A.Rusteika. Už mūsų ir jūsų sveikatą!

28 gegužės
09:30 2020

 

Per karantiną sustabdė beveik visą sveikatos apsaugą, vadinamąsias planines paslaugas, paliko tik virusinius reikalus, būtiną ir skubią pagalbą, skiepus ir onkologiją. Poliklinikos užsiėmė praktiškai vien nuotolinėmis konsultacijomis, t.y. papliurpimais telefonu ar skaipu, į ligonines nevirusinius guldyta tik kraštutiniu atveju, kai mirtimi vadavosi.

Ir ką – brangūs Lietuvos žmonės atsakingai, pilietiškai susiprato ir ėmė mažiau sirgti. Skubios ir būtinosios pagalbos, kurios ir taip niekas nestabdė, vis tiek suteikta 40 procentų mažiau negu pernai per tą patį laiką! Infarktų sumažėjo 30 procentų, insultų – ketvirtadaliu!

Kad vyr.gydytojai nevirkautų, įstaigoms skyrė 1/12 mėnesinio finansavimo iš ligonių kasos, nepriklausomai nuo suteiktų paslaugų. Žodžiu, dirbti beveik viską uždraudė, pinigų davė kaip visada – atostogauk kabinete, skaityk delfius-feisbukus ir džiaukis!

Dabar priėjo laikas atnaujinti tas planines paslaugas, t.y. paleisti sustabdytą mediciną. A.Veryga balandžio 29 d. nurodė kaip tą daryti. Pradžioj rekomenduota atnaujinti bent 50 procentų paslaugų.

Mėnuo toliau tebegaudant virusą pralėkė greitai. Ir štai, net tas pusę paslaugų atnaujinti parengė planus tik 53 procentai ambulatorijų ir poliklinikų ir 56 procentai ligoninių! Ir tai tik planai – rašmenys ant popieriaus ar kompe, net viceministrė nežino, ar tos paslaugos iš viso aktyvuotos, tuo labiau – kiek jų realybėje suteikta.

Šitaip buvo smagu praktiškai nieko neveikti, verkšlenti ir gauti tiek pat. Ir lietuviai ėmė mažiau sirgti, nuo visokių širdies smūgių ar apopleksijų griuvinėti. Dar taip pusmetėlį nieko negydysim – ir tapsim sveikiausia tauta.

Dabar ministerijai didžiausias rūpestis yra kaip toliau dalinti pinigus įstaigoms. 1/12 nuo metinio poreikio beveik nebeteikiant paslaugų – netinka. O finansavimas už paslaugas, kaip iki šiol, irgi negerai, nes paslaugų tiek, kad niekaip ant vandens neišsilaikys.

Sako, ieškos balanso ir sugalvos ką nors. Va šituo tai tikrai tikiu – jie visada ką nors sugalvoja. Greičiausiai pasisems ir padalins iš kokių nors gautų pagalbos fondų, nes nei verslui, nei žmonėms vis tiek nesugeba padalinti. Už mūsų ir jūsų sveikatą.

šaltinis: kaunoforumas.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 133

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Myndė    -  2020-05-28, 12:06

    Dirbti nereikia – pakanka darbą imituoti. Pirmiausia tai puikiai įvaldė „politikai”, stropiai vykdę „gosdepo” instrukcijas, bet apsimesdami dirbančiais; po truputį įgunda gydytojai, paskui juos seks mokytojai, gaisrininkai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Taigi    -  2020-05-28, 13:48

    Medikai, kaip ir daugelis valdiškų įstaigų darbuotojų, jau seniai užsiima darbo imitavimu. O apie šio klano nužmogėjimą net nėra ką ir kalbėti. Tie kas sirgo ar jų artimieji sirgo rimtomis ligomis, turėjo rimtų operacijų žino – kad dėmesio sulauksi, stacionare tave „laikys” – tik kai susimokėsi „į kišenę”. Ir visi moka ir visi tyli – nes bijo dėl sveikatos, bijo, kad dar reikės šių monstrų paslaugų. Dar atsiranda pigaus populiarumo ieškotojų, kurie gieda padėkas „už persidirbimą”, kai daugelis gydytojų su infekciniais ligoniais iš vis neturėjo jokių reikalų. Absurdo teatras – bet visi dalyvauja, kritinio mąstymo visuomenėje nėra, sveiko proto irgi jau tik likučiai. Kvaila LT žiniasklaidos propaganda privedė prie situacijos, kai darbo užmokesčio dydis ar jo gavimas nėra susietas su atliekamu darbu, jo kokybe, jo kiekiu ir apskritai, abar jau ir ar tu iš vis dirbi. Ne šalelė, o durnynas. Paskui tik visi stebisi, kur dingsta pinigai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...