infa.lt

Laima Stankūnaitė ir jos atstovaujama Deimantė Kedytė pareiškė 70 tūkstančių eurų ieškinį Neringai Venckienei

26 gegužės
09:30 2020
Neringa Venckienė

youtube kadras

Panevėžio apygardos teismas grįžo prie N. Venckienės baudžiamosios bylos nagrinėjimo.

Pirmiausiai, teismas atsisakė tenkinti N. Venckienės advokato prašymą nutraukti bylą suėjus senaties terminui, motyvavęs atsisakymą tuo, jog Neringai Venckienei įtarimai buvo pareikšti dar iki jai išvykstant iš Lietuvos, ji žinojo apie pradėtą tyrimą, todėl, teismo vertinimu, ji slapstėsi nuo Lietuvos teisingumo, kuo sekant – senatis jai negali būti taikoma.

Teismo posėdžio metu buvo paskelbta sensacinga naujiena, jog valstybės saugoma L. Stankūnaitė ir jos nepilnametė, iš visuomenės akiračio jau daug metų (8) dingusi dukra, tuo metu Deimantė Kedytė, o dabar pagal Jungtinių Tautų paieškos orderį, kur konstatuotas prievartinis mergaitės dingimas, Deimantė Stankūnaitė (aukščiausioje eilutėje), prašo priteisti iš kaltinamosios N. Venckienės atitinkamai 20 tūkstančių ir 50 tūkstančių eurų sumas neturtinei žalai atlyginti. Taip pat ieškinius pareiškė ir nukentėjęs nuo teisėjos pareigūnas, kukliai užsiprašęs 2 tūkstančių eurų, ir antstolė S. Vaicekauskienė – savo patirtą žalą įvertinusi beveik 29 tūkstančiais eurų.

Grįžtant prie Deimantės Stankūnaitės-Kedytės – ji Jungtinėse Tautose registruota, kaip dingusi Lietuvoje be žinios. Atsakingos Lietuvos institucijos, pasak PressJazz TV atstovo A. Nako kalbinto advokato S. Tomo, nieko konkrečiai neatsakė į JT oficialią užklausą apie tai, kur randasi Deimantė ir ar ji apskritai yra gyva.

Po ko sekė JT reakcija, įtraukiant mergaitę į dingusių asmenų tarptautinę paiešką, kas, žinoma, nedaro garbės Lietuvai, ypač, turint omenyje, kad mergaitės vardu pateikiami ieškiniai teismui.

Teismo pranešime spaudai L. Stankūnaitės dukters  vardas ir pavardė nebuvo minimi, todėl nežinoma ar mergaitė iki šiol vadinama savuoju vardu.

Grįžtant prie teismo – po visų pareikštų prašymų ir teismo sprendimų, prokuroras apkaltino N. Venckienę keturiomis nusikalstamomis veikomis – trukdymu antstolio veiklai, pasipriešinimu valstybės tarnautojui, smūgių sudavimu arba nežymiu sveikatos sutrikdymu, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymu.

Teismui Neringa Venckienė pareiškė, kad kaltės nepripažįsta ir pasinaudojo savo teise parodymus duoti po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Vakar dienos posėdyje teismas apklausė vieną nukentėjusįjį – policijos pareigūną. Jis teismui davė parodymus apie tai, kaip 2012 m. gegužės 17 d., vykdant teismo sprendimą, buvo atliekamas mergaitės paėmimas Garliavoje, Klonio gatvėje.

Kitas posėdis vyks birželio 8 d.

Mergaitės atėmimo procesą, kuriame matosi kaip nukentėjo nukentėjusieji galima pažiūrėti čia

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 9 787

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Romas    -  2020-05-26, 09:37

    niekingi šakalai,verti paciu auksciausiu bausmiu uz Neringos suzlugdyta gyvenima….

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Genute    -  2020-08-17, 15:18

    Nesuprantu nuo ko saugo Stankunaite. Nuo ko Deimantė. Niekas joms blogo ne linki. Mergaitė žmonės gynė. Peršasi mintis, kad Stankunaite saugoma prievarta, kad ne išduotų pedofilu klano. Tie kurie but išdavė jau kapuose.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...