infa.lt

Ramūnas Karbauskis siūlys prašyti Prezidento pasiaiškinimo dėl jo patarėjo veiksmų ir kreiptis į VSD

21 gegužės
13:43 2020

Faceboo nuotr.

Viešumoje pasirodžius informacijai, kad su priešiškos Lietuvai valstybės slaptomis tarnybomis galimai vienaip ar kitaip susiję asmenys bando šmeižti ministrą Jaroslavą Narkevičių ir  savo kėslų įgyvendinimui naudojasi  Lietuvos Respublikos Prezidento patarėju, atsakingu už nacionalinio saugumo klausimus, Koalicijos tarybos pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlys Koalicijos  tarybai kreiptis į Prezidentą, prašant įvertinti Prezidento Nacionalinio saugumo grupės patarėjo Dariaus Kuliešiaus vaidmenį šioje istorijoje.

Kadangi istorijas apie ministrą J. Narkevičių skleidžiantis asmuo SSRS laikais yra dirbęs kariniame objekte Tolimuosiuose Rytuose, mokęsis ir dirbęs SSRS vadų mokyklose, kurias įprastai kuruodavo KGB, Koalicijos tarybai taip pat bus siūloma kreiptis ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašant įvertinti viešumoje pasirodžiusią informaciją bei nacionaliniam saugumui galinčias kilti grėsmes.

„Manau, kad ir VSD šiuo atveju galėtų atsakyti į klausimą, ar asmuo, bandantis  destabilizuoti Vyriausybės veiklą, platinantis šmeižtą apie vieną iš jos ministrų, veikia vien savo paties valia, o ne mums nedraugiškų valstybių saugumo tarnybų ar kažkokių kitų interesų vedinas.

Panašu, kad ši ministro J. Narkevičiaus šmeižto organizavimo istorija rodo, kaip pasitelkus propagandą, dėl kažkokių priežasčių sutapus Prezidento patarėjo, opozicijos bei asmenų, turinčių vienų ar kitų sąsajų su KGB, interesams, gali būti daromas poveikis ne tik Vyriausybės stabilumui, diskredituojamas ir priverčiamas teisintis vienas ar kitas politikas, bet ir siekiama daryti įtaką svarbių strateginių įmonių, tokių kaip „Lietuvos geležinkeliai“, veiklą, kurią kuruoja minėtasis ministras.

Ar tai ne nacionalinio saugumo klausimai? Juolab, matome jau ne pirmą atvejį, kai siekiama diskredituoti ministrą, o paskui ta paskleista informacija nepasitvirtina“, –  sako Koalicijos tarybos pirmininkas R. Karbauskis.

Naujienų portalo „Delfi“ žiniomis, A. Ribnikovas savo veiksmus dėl tariamos ministro J. Narkevičiaus korupcijos viešinimo konsultavosi su Prezidento Gitano Nausėdos Nacionalinio saugumo grupės patarėju D. Kuliešiumi. Prezidentūra trečiadienį „Delfi“ patvirtino, kad A. Ribnikovas iš tiesų prieš kurį laiką kreipėsi į juos.

„Delfi“ žiniomis, A. Ribnikovas sovietų okupacijos metais Lietuvoje yra baigęs tuometinę Vilniaus aukštąją priešlėktuvinės gynybos vadų radioelektronikos mokyklą prie TSRS Vidaus reikalų ministerijos. Ją baigęs aukso medaliu, daugiau nei dešimt metų dirbo kariuomenės dalinio vadu slaptame tuometinės SSRS kariniame objekte Tolimuosiuose Rytuose, Amūro srityje, netoli nuo SSRS – Kinijos sienos.

Darius Kuliešius buvo Registrų centro, „Kelių priežiūros“, Lietuvos pašto ir Lietuvos transporto saugos administracijos valdybų nariu. Būtent šias bendroves vos tapęs susisiekimo ministru, 2019-ųjų rudenį ėmėsi tikrinti J. Narkevičius.

Po patikrinimo „Lietuvos geležinkeliuose“ Susisiekimo ministerijos audito medžiaga perduota Generalinei prokuratūrai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, įžvelgiant korupcijos ir piktnaudžiavimo požymius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 401

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. nuomonė    -  2020-05-21, 14:23

    cha cha cha nu nesistebiu is to ponulio..vsio zakono…kada jis dings..zmones pabuskit..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...