infa.lt

Ramūnas Karbauskis: „Ar valdžios troškimas jums svarbiau, nei žmonių gyvybės?!”

20 gegužės
13:33 2020
Ramūnas Karbauskis

Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis savo socialinio tinklo paskyroje užsipuolė prokonservatorius ir visus kitus, jo nuomone, skleidžiančius būtent prokonservatorišką propagandą, kuri akivaizdžiai prieštarauja oficialiosios valdžios skelbiamoms grėsmėms, kalbant apie COVID-19 epidemijos pasekmes:

Prokonservatoriška propaganda pradėjo neigti koronaviruso grėsmę senjorams ir kaltinti valdžią, neva rekomendacijos, senjorams nesilankyti viešose vietose, yra diskriminacinės. Tai vertinu kaip sąmoningą kėsinimąsi į šių žmonių gyvybę ir noriu išdėstyti argumentus.

Konservatoriai, reikalavę įvesti nepaprastąją padėtį, perduoti ekstremalios situacijos valdymą kariškiams, pamatę, kad pirmoji koronaviruso banga sėkmingai suvaldyta, galiausiai, nepavykus sugriauti valdančiųjų siekio kiekvienam senjorui išmokėti po papildomą 200 eurų išmoką, ėmėsi naujo kiršinimo plano: kurstyti senjorų nepasitenkinimą, esą, valdžia, rekomenduodama, jei tik yra galimybė, jiems likti namuose ir nesilankyti viešose vietose, siekia vieno – juos diskriminuoti ir pažeminti.

Apgailėtina, kad dėl rinkimų kampanijos konservatoriai skleidžia propagandą ir žmonių emocijomis bando žaisti ten, kur toks žaidimas iš esmės tampa žaidimu žmogaus gyvybe. Visos rekomendacijos senjorams, kuriose raginama, jei tik įmanoma, vengti žmonių susibūrimų, viešų vietų ir būti namuose, yra paremtos vieninteliu noru – apsaugoti senjorus ir išvengti jų mirčių.

Šių metų balandžio 2 d. Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono direktorius H.P. Kluge nurodė „Senjorams yra žymiai padidėjusi sunkios ligos rizika po užsikrėtimo COVID-19. Tai labai svarbus pastebėjimas Europos regionui: iš 30 didžiausią senjorų mirštamumą turinčių valstybių pasaulyje, visos (išskyrus Japoniją) yra ES valstybės narės. <…> Mes žinome, kad 95 procentai mirusiųjų yra asmenys virš 60 metų. <…>.” JAV statistika yra panaši: užsikrėtus COVID-19 hospitalizuojama daugiau kaip pusė 65–84 metų senjorų, jų mirštamumas siekia iki 11 proc., o sulaukusių iki 85 metų ir daugiau – mirštamumas šokteli iki 27 procentų.

Turime apgailestauti ir nuoširdžiai užjausti artimuosius – Lietuvoje taip pat yra ne mažai mirusiųjų nuo COVID-19.

Ir skaičiai, kaip ir visame pasaulyje, yra senjorų nenaudai – jei asmenų iki 60 metų mirštamumas yra labai mažas, vėliau jis dramatiškai auga ir sulaukus 70 metų COVID-19 infekcija reiškia mirtį jau beveik kas dešimtam, o sulaukus 80 metų – net kas penktam senjorui, o pusė užsikrėtusių senjorų yra hospitalizuojama.

Norisi priminti, jog koronavirusas niekur nedingo, mes bendromis pastangomis tik suvaldėme jo plitimo pirmąją bangą. Tai buvo pavykę padaryti ir Kinijai, bet dabar prasidėjo antroji viruso plitimo banga ir Kinijoje vėl izoliuota daugiau nei 108 milijonai žmonių.

Norėtųsi tikėtis, kad visi verslininkai, įvairių įstaigų vadovai teisingai įvertins rekomendacijas ir neinterpretuos jų taip, kad jos transformuotųsi į draudimus. Jokia valdžia neturi teisės uždrausti senjorams būti ten, kur jie nori ir daryti tai, ką jie nori.

Valdžios pareiga – įspėti apie galimas grėsmes ir vykdyti priemones, apsaugant šalies piliečių sveikatą ir gerovę. Mes visi mylime savo tėvus, senelius, tad saugome juos nuo šio koronaviruso, kad laimėtume laiko iki atsiras skiepai ir veiksmingi vaistai, kurie šį virusą pavers ne tokiu pavojingu jų gyvybėms.

Mirtingumo nuo Covid-19 grafikas

Palinkėkime mūsų senjorams būti sveikais, gyventi labai ilgai ir laimingai.

infa.lt komentaras:

Norėtume pradėti nuo to, kad Lietuvoje amžiaus vidurkis 2019 metų duomenimis (https://osp.stat.gov.lt/lietuvos…/…mirtingumas/..gyvenimo-trukme), DĖMESIO – 70,9 metų vyrams ir 80,6 – moterims.

Viskas kas yra virš šios amžiaus ribos jau gali būti laikoma rizikos zona ir be jokių koronavirusų. Tai yra, tie žmonės gali mirti bet kada, bet kurią minutę, ir kuo didesnis amžius tuo labiau ta rizika išauga, neskaitant labai nedidelio procento tikrai sveikų ir atsparių asmenybių, kurios pagerina tą išgyvenimo statistiką.

Dauguma šių senjorų turi puokštę ligų, kurių kiekviena gali juos nuvaryti į kapus be jokių virusų peržengus rizikos amžiaus slenkstį. Tiesiog todėl, kad atėjo laikas.

Ramūnas Karbauskis pateikia duomenis apie tai, jog, citata:

„65–84 metų senjorų mirštamumas siekia iki 11 proc., o sulaukusių iki 85 metų ir daugiau – mirštamumas šokteli iki 27 procentų”. (Citatos pabaiga)

Stebint bendrąją mirštamumo statistiką – šie skaičiai nenukrypsta nuo bendros mirštamumo tendencijos, mirtingumo kreivė auga didėjant žmonių amžiui – 100 amžiaus ribos sulaukia vienetai, kurie patenka į Gineso rekordų knygą.

Štai statistiniai Lietuvos mirtingumo duomenys (https://osp.stat.gov.lt):

 

2018 metų mirtingumo statistika | osp.stat.gov.lt

Lentelėje aiškiai matome, kad mirtingumo kreivė žymiau pradeda kilti jau nuo 45 metų amžiaus pas vyrus ir nuo 55 pas moteris. Ir vyrų tolygiai kyla iki 80 metų amžiaus, po ko pradeda kristi, nes paprasčiausia tokio amžiaus vyrų jau nebelieka – iki jo išgyvena vos vienas-kitas. Moterų mirtingumo pikas siekia 87 metus, po ko irgi ima leistis mažėjant tokio amžiaus gyventojų. Reikia pastebėti, jog moterų mirtingumas, pradedant nuo maždaug 73 metų amžiaus kyla žaibiškai stačia kreive, lyg esant epidemijai iki pat 87 metų amžiaus, kol dauguma išmiršta dėl natūralių priežasčių.

Ir tai be jokio koronaviruso.

Laikas pradėti matyti.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 520

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. nuomonė    -  2020-05-20, 14:27

    neskaiciau visko nes zinau jo kryptį…. nieko nedaryti tik derkti kitus..Jei jau jam labai rūpi senjorai kodėl jie skurde?? 350-400 ar cia pinigai? GEDA ponuli.. o numesti vienkartinį kaulą dar didesnė GĖDAAAAA..ir pyktis ima dėl jo..Dirb ponas, kad pensininak galėtų netik kruopų, bet ir dantis susidėti ,vaistų nusipirkti..O diskriminacija tai tikai ..kodėl?juk ir pats tuoj busi pensininkas

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Mindas    -  2020-05-20, 18:04

    na,reikia juk SAM nesąmones ir perteklines priemones kažkaip ginti…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Pensininkas    -  2020-05-21, 16:46

    Galit būti ramūs, tie pensininkai jau netokie durniukai kaip jūs galvojat, nebalsuos už jumis ir jiems nereikia tų sušiktų jūsų 200€, susikiškit juo į aną galą

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...