infa.lt

K.Glaveckas: „Lietuvos banko vadovybės atlyginimai krizės akivaizdoje galėtų bent neviršyti Prezidento algos“

05 gegužės
15:04 2020
Kęstutis Glaveckas

Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas Kęstutis Glaveckas mano, kad siekiant visuomenės pajamų gavimo ir paskirstymo solidarumo, Lietuvos banko vadovybei reiktų susimažinti atlyginimus, kurie šiuo metu yra bent dvigubai didesni nei Lietuvos prezidento darbo užmokestis.

„Lietuvos banko viešai skelbiamoje informacijoje apie darbo užmokestį nurodyta, kad vidutinis nustatytas banko valdybos nario darbo užmokestis 2020 m. kovo mėnesį (neatskaičius mokesčių) sudarė 10 994 eurų.

Remiantis skaičiavimais, valdybos pirmininko alga galėtų sudaryti daugiau kaip 12 tūkst. eurų, kai 2011 m. priėmus analogiškas įstatymo pataisas, mažinančias valdybos pirmininko atlyginimą, šis dydis sudarė tik apie 19 700 litų (arba 5 705 eurų) iki mokesčių.

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad šiuo metu Lietuvos Prezidento alga yra 5 756 eurų atskaičius mokesčius, o vidutinis darbo užmokestis – 1 358,6 eurų.

Todėl valstybei bandant įveikti COVID-19 sukeltos ekonominės krizės pasekmes svarbus yra ir pajamų gavimo bei paskirstymo solidarumas“, – teigia Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Kęstutis Glaveckas.

Šiuo metu Lietuvos banko įstatyme nustatytas Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas lygus penkiems piniginio tarpininkavimo įstaigų darbuotojų vidutiniams mėnesiniams darbo užmokesčiams, skelbiamiems Lietuvos statistikos departamento, o jo atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms finansuoti neatsiskaitytinai kas mėnesį skiriama 15 procentų jo darbo užmokesčio dydžio suma.

Pirmininko pavaduotojų ir valdybos narių atlyginimo dydį, neviršijantį 90 proc. valdybos pirmininko atlyginimo dydžio, nustato Lietuvos banko valdyba.

Parlamentaras K.Glaveckas siūlo nustatyti mažesnį Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimą, kuris būtų lygus keturiems (buvo – penkiems) piniginio tarpininkavimo įstaigų darbuotojų vidutiniams mėnesiniams darbo užmokesčiams, skelbiamiems Lietuvos statistikos departamento, o jo atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms finansuoti kas mėnesį skiriama 15 procentų jo darbo užmokesčio dydžio suma būtų skiriama atsiskaitytinai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...