infa.lt

„Susipakuokite ir eikite iš ten“. Japonija išleis 2,2 milijardo dolerių, kad japonų kompanijos išeitų iš Kinijos

14 balandžio
09:05 2020

Šaltasis karas jau startavo oficialiai.

Japonijos vyriausybė patvirtino 108,2 trilijonų jenų (993 milijardai JAV dolerių) skatinimo paketą – tai sudaro 20% Japonijos ekonomikos produkcijos apimčių.

Iš visos tos sumos ji skyrė 2,2 milijardo JAV dolerių, kad padėtų gamintojams susigrąžinti gamybą iš Kinijos į tėvynę.

220 milijardų jenų (2 milijardai dolerių) yra pažadėta Japonijos įmonėms, kurios perkelia gamybą atgal į Japoniją, o likę 23,5 milijardo jenų – toms, kurie siekia perkelti gamybą į kitas šalis.

Tiekimo grandinių sutrikimas vis didėjant Uhano viruso poveikiui ir ekonominė žala, padaryta, kai koronaviruso epidemija pasiekė savo piką Kinijoje, paskatino Japoniją žengti šį radikalų žingsnį. Dėl šio žingsnio Kinija praras daug darbo vietų.

Japonijos rūstybė Kinijos atžvilgiu yra suprantama dėl Tokijo olimpinių žaidynių atidėjimo. Šalis norėjo užtikrinti, kad keturių metų daugialypės sporto žaidynės vyktų kaip planuota, tačiau Kinija ir jos neatsakingas elgesys su mirtinu virusu sukėlė pasaulinę pandemiją, kuri savo ruožtu daro žalą visai planetai.

Japonijos ministro pirmininko pavaduotojas Taro Aso, kalbos Japonijos parlamente metu netgi pasakė, kad Pasaulio sveikatos organizacijai gali tekti pakeisti jos pavadinimą į „Kinijos sveikatos organizacija“, ir palaikė peticiją, skelbiančią Tedros Adhanom Ghebreyesus netinkamą PSO vadovo vaidmeniui.

Istoriškai Japonija nepalaiko gerų santykių su Pekinu. Teritoriniai ginčai ir Antrojo pasaulinio karo nuoskaudos Japonijos ir Kinijos santykius sugadino dešimtmečiams.

Abiejų šalių santykiai yra tokie nykūs, kad juos galima įvertinti atsižvelgiant į tai, kad restorano savininkas Kinijoje iškėlė reklamjuostę, kurioje rašoma: „Sveikinu JAV su koronaviruso protrūkiu ir linkiu, kad pandemija Japonijoje tęstųsi amžinai“.

Tuomet, kai Japonija jau nuleido koją ir nurodė savo kompanijoms krautis lagaminus ir keliauti iš Kinijos, ieškant naujos vietos stovyklai, Indija ir daugelis Pietryčių šalių, tokių kaip Bangladešas, Vietnamas, vertina šią situaciją, kaip dėkingą galimybę privilioti Japoniją prie savo krantų.

Indja atrodo geriausias pasirinkimas Japonijai, turint omenyje pigią darbo jėgą ir patikimą gamybos ekosistemą, dalimi kurios Japonija jau yra.

Ta pačia kryptimi juda ir Jungtinės Valstijos. JAV pareigūnai praėjusią savaitę sakė, kad Baltieji rūmai rengia vykdomąjį įsakymą, kuris padėtų perkelti tiekimo grandinėles iš Kinijos ir kitų užjūrio šalių į JAV pandemijos sąlygomis.

Nuo Donaldo Trampo (Donald Trump) vadinančio jį „kinų virusu“ ir sakančiu, kad Kinija turės už tai sumokėti, iki Japonijos garsiai ir aiškiai tai paskelbusios. Tiesiog reikia palaukti ir pamatysime, kad JAV, jų sąjungininkai ir kitos šalys netrukus paseks šiuo keliu.

Japonija davė niuksą Kinijai, ir kitoms šalims laikas pasekti jos pavyzdžiu, priverčiant Kiniją susimokėti už tai, ką ji padarė.
infa.lt komentaras:

Pasaulis jau seniai galvojo kaip sustabdyti atrodo nesustabdomą Kinijos ekonominę ir net karinę (Pietų Kinijos jūroje) ekspansiją. JAV prezidentas pradėjo prekybinį karą, kuris, tačiau, negalėjo esmingai pakeisti situacijos šioje srityje. Tačiau Kinijos vaidmuo ir elgesys koronaviruso epidemijos situacijoje suteikė pasaulio galingiesiems pretekstą imtis radikalių priemonių.

Viruso atsiradimo vieta (Uhane), leidžia daryti prielaidą ar užuominas, kad virusas per neatsargumą galėjo būti išleistas iš Uhano slaptosios laboratorijos (ten tokia yra). Prielaidos, kad Kinija nuslėpė koronaviruso COVID-19 protrūkio pradžią ir ligos plitimo mastą, sudaro galimybę ją apkaltinti tuo, jog leido išplisti virusui po pasaulį, neįspėjusi kitų šalių apie tikrąją viruso grėsmę.

Nėra abejonės, kad pokoronavirusinė epocha atskleis visai kitokį pasaulio vaizdą, nei mes buvome įpratę matyti iki tol. Ir straipsnio pradžioje paminėtas „šaltasis karas“ bus tik viena iš sudedamųjų to pasaulio vaido dalių.

Plačiau su medžiaga galima susipažinti čia: https://tfipost.com/2020/04/pack-up-and-get-out-of-there-japan-to-pay-2-2-billion-to-get-japanese-companies-to-exit-china/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....