infa.lt

Kodėl vyrai, buitinio smurto aukos, nesirodo televizorių ekranuose?

13 balandžio
07:53 2020

Smurtas prieš vyrus

Visą vasarą (nuo gegužės imtinai) televizijos kanalai tylėjo, nebuvo nė vieno skambučio. Prasidėjo rugsėjis – pratrūko. Pirmą savaitę – šešios bendradarbiavimo užklausos. Kažkas pakviečia į laidą. Kažkas prašo surasti herojų. Kažkas nori interviu.

Kažkam aš sakau „taip“. Kažkam atsisakau jau nuo pat slenksčio. Su kažkuo pradedame diskusiją dėl sąlygų. Būna, mes prieiname prie bendro vardiklio.

Taip atsitinka – nesutariame. Bet vienas dalykas visada sukelia krūvą problemų. Tai herojaus laidai paieška.

Televizijos kanalai puikiai žino, kad į mane per mėnesį kreipiasi šimtai vyrų. Vien mano forume tūkstantis atšakų. Ir tai geriausiu atveju yra 20–25 proc.,

Nes dauguma vyrų nerašo viešai. Kodėl – labai išsamiai paaiškinau jau anksčiau.

Be to, kai televizijos darbuotojai paprašo manęs surasti herojų, aš jiems paaiškinu tą patį. Pavyzdžiui, kad latentiškumas, pavyzdžiui, moterų buitinės fizinės prievartos prieš vyrus atveju, sudaro 99 arba 99,9999 procento.

O seksualinės prievartos atveju – dar daugiau. Kad vyras, kuris viešai pasakys, jog jį muša moteris, bus išjuoktas, pažemintas, sumaišytas su purvu ir stigmatizuotas daugeliui metų į priekį. Jis taps persona non grata darbe, artimųjų, draugų, pažįstamų, tolimų pažįstamų, kaimynų tarpe.

Kartais, net eidami į gydytojo kliniką ar tėvų susirinkimą mokykloje, šie vyrai girdi: „Ar tai ne tas, kurį žmona apkulia?“.

Tai aš aiškinu televizijos darbuotojams. Kodėl tik vienetai iš vienetų vyrų (skirtingai nuo moterų, beje) sutiktų bendrauti su žurnalistu net ir be kameros.

O su kamera – dar mažiau. Tas smurtas prieš vyrą automatiškai nutrenkia jį į žiaurų pjudymo pragarą, pasityčiojimą, o kartais ir atvirą spaudimą, represijas. Aiškinu, kaip sudėtinga susirasti herojų tokioms laidoms.

Ir štai aš ieškau tokių vyrų. Kreipiuosi į vieną. Griežtai atsisako. Pasakoja: „Aš buvau laidoje – iš viso mano interviu, kur aš išsamiai pasakojau kaip mane žmona su peiliu puolė, buvo palikti du sakiniai, kaip aš verkiau“. Jie mane pavaizdavo kaip kokį šventą kvailį.

Rašau antrajam. Pasakoja: „Aš paprašiau paslėpti veidą ir pakeisti mano balsą. Jie pažadėjo. Laida pasirodė be jokių pakeitimų. Aš vis dar išjuokiamas, nors praėjo daugiau nei metai. Ne, nenoriu pakartoti“.

Rašau trečiam. Ne, už jokius pinigus. Aš buvau laidoje, vedančioji viską apvertė aukštyn kojomis, išjuokė mane ir netgi pavertė mane kaltu“.

Nukentėjusiųjų vyrų pasitikėjimas žiniasklaida nėra netgi lygus nuliui, – jis giliai minusinis. Tai, kad ekrane matome tiek mažai vyrų, kuriuos sumušė moterys, atsitinka ne todėl, kad moterys nemuša. Dar ir kaip mušta!

Bet labai dažnas bjaurus žiniasklaidos elgesys su į vyrais lemia, kad vyrus mažiau traumuoja buvimas su savo bėda vienumoje. Jei moteriai žiniasklaidos dėmesys į jos problemą reiškia jos sprendimą, vyrų atveju ta pati įvykių eiga dramatiškai pablogina situaciją.

Jei po siužeto apie sumuštą moterį bylą tuoj pat perims dideli vadai organuose, tai iš vyro tiesiog kolektyviai, visa filmavimo grupė išsityčios ir išmes iš studijos, kaip maišą su šiukšlėmis per galines duris. Kad netrukdytų kovoti su tikru blogiu (vėjo malūnais). Juk smurtas prieš vyrus neegzistuoja, visi gi tą žino.

A. Biriukov

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 166

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Hm    -  2020-04-13, 10:46

    Dar nepaminėtas psichploginis smurtas prieš vyrus, o jau moterys šioje srityje – neprilygstamos. Pačiam tai teko praeiti, dabar gyvenu vienas ir laimingas. Visą ką aš išgirdau blogiausio apie save, tai žmonos. O kiek aš dabar pastebiu daug vyrų uždusintų moterų, jos net viešumoje atvirai tyčiojasi iš savo vyrų… Man tai buvo į sveikatą, sustiprino, bet daugelis neatlaiko vietinio tyrono tai infarktas, tai prasigėrė…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. regis    -  2020-04-13, 11:09

    Tai visa dabartinė moterų apsaugos nuo smurto politika yra skirta paremti smurtą prieš vyrus. Juk niekas tokio klausimo net nesvarsto – paleidžia ant juoko iškart…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tikra tiesa    -  2020-06-01, 13:28

    Moterys palaikomos ir ginamos visose gyvenimo situacijose, nesvarbu ar jos teisios, ar ne, atsižvelgiama tik į jų mokėjimą išspausti ašaras arba garsiai rėkti, spiegti ir meluoti. Jos vis reikalauja dar didesnių teisių, nors jau vyrai yra visiški beteisiai. Po to dar pasijuokia: kokie jūs vyrai, nėra tikrų vyrų ir pan. Pabandyk pabūti tikru vyru, tai kokia barakuda dėl menkniekio suės gyvą, o valdžios institucijos dar ir nuteis.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....