infa.lt

Mokinius iš socialiai jautrių šeimų pasieks dar tūkstantis kompiuterių

09 balandžio
19:40 2020

paveikslėlis

Šiandien į savivaldybes iškeliauja tūkstantis iš „Tele 2“ įsigytų planšetinių kompiuterių mokiniams, gyvenantiems socialiai jautriose šeimose. Šiuos kompiuterius gaus Trakų r., Ukmergės r., Utenos r., Varėnos r. ir Visagino savivaldybės.

Pirmoji 2 tūkst. kompiuterių siunta savivaldybėms iškeliavo praeitą penktadienį. Jie paskirti Akmenės r., Alytaus m., Alytaus r., Anykščių r., Birštono, Biržų r., Druskininkų, Elektrėnų, Ignalinos r., Jonavos r., Joniškio r., Jurbarko r., Kaišadorių r., Kalvarijos, Kauno m. savivaldybėms.

Iš viso šią savaitę savivaldybėms planuojama išdalyti 15 tūkst. planšetinių kompiuterių.

Šiandien taip pat pasirašomos viešojo pirkimo sutartys dar dėl 13 tūkst. planšetinių kompiuterių, jie mokinius iš socialiai remtinų šeimų turėtų pasiekti po Velykų. Pagal tris šiandien su tiekėjas pasirašomas sutartis perkamų planšetinių kompiuterių kaina sieks nuo 157,3 iki 189,97 eurų.

Iki šiol pagal pasirašytas sutartis su skirtingais tiekėjais Nacionalinė švietimo agentūra jau buvo nupirkusi 20 tūkst. planšetinių kompiuterių, kurio vieno kaina – nuo 143 iki 188 eurų. Šiems planšetiniams kompiuteriams NŠA įsigijo neriboto mobilaus interneto paslaugą dviem mėnesiams, vienam kompiuteriui tai kainuos 1,21 euro už mėnesį.

Iš viso šiandien jau bus įsigyta 33 tūkst. planšetinių kompiuterių nuotoliniam mokymui mokiniams iš socialiai jautrių šeimų. Taip pat jau nupirkta 1350 nešiojamų kompiuterių, dar apie 700 nešiojamų kompiuterių planuojama įsigyti kitą savaitę. Iš viso mokiniams iš socialiai jautrių šeimų planuojama perduoti apie 35 tūkst. įrenginių.

Nuotoliniam mokymui skirtus kompiuterius perka Nacionalinė švietimo agentūra, įpareigota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Kompiuteriai turės ir interneto ryšį. Jie dalinami savivaldybėms pagal mokinių iš socialiai jautrių šeimų skaičių.

Būdų apsirūpinti kompiuteriais taip pat aktyviai ieško pačios mokyklos, savivaldybės. Ministerija dėkoja aktyviai įsitraukusioms NVO organizacijoms. Viena jų – Lietuvos Junior Achievement – kartu su kitais partneriais interneto puslapyje https://www.mokyklanamuose.lt sukūrė platformą, kurioje kompiuterius gali pasisiūlyti padovanoti verslininkai, privatūs asmenys. Visus galinčius prašome prisidėti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. GintarasAurimas    -  2020-04-09, 19:54

    Idomu,kur visi musu blizguciai,kuriu buvo pilni zurnalai,su pasigerejimu demonstruojantys juos,kiekviena vakara siauciancius vakareliuose? Kazkodel nesigiria,kad vaikams kompu nupirko?Dvasios ubagai!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....