infa.lt

Pandemija pagreitins Kinijos galybės augimą ir gali prisidėti prie ES griūties

01 balandžio
08:40 2020

Atsiradus koronavirusui COVID-19 realiai skiriasi tos šalys, kurios buvo pasirengusios epidemijai – tai Pietų Korėja, Taivanas, Singapūras, Honkongas, tokios autoritarinės šalys kaip Kinija, kurios sprendžia problemas militarizuodamos visuomenę, nuo tų Vakarų šal, kurios pasirodė visai jam nepasiruošusios“, – interviu „Le Figaro“ sakė buvęs Prancūzijos valstybės sekretorius Europos reikalams ir NATO parlamentinės asamblėjos prezidentas Pierre Lellouche.

Vakarai, įskaitant JAV, yra visiškai priblokšti dabartinių įvykių“, – įsitikinęs ekspertas. (…) Italai buvo palikti likimo valiai, o visos Europos šalys draudžia eksportuoti medicinines prekes.

Taip pat paaiškėjo, kad Čekijos vyriausybė pavogė kaukes iš Kinijos, kurios buvo skirtos Italijai. Keistas solidarumas … „

Pagrindiniu Europos Sąjungos išbandymu taps galimas savitarpio valstybių narių skolų paskirstymas, kad būtų lengviau išbristi iš krizės, skolos bus didžiulės.

Kalbama apie koronos obligacijų, bendrų Europos Sąjungos, o ne atskirų valstybių obligacijų idėją.

Tačiau, kaip buvo galima stebėti praėjusią savaitę vykusiame valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime, Vokietija, o taip pat Austrija, Nyderlandai ir Suomija atmetė šią idėją, kas buvo įvertinta kaip Pietų Europos, ypač Italijos, išdavystė.

Jei Europa pražiopsos šią ribą, teks galvoti apie šio instituto ateitį, nes iš jo nedaug kas teliks. Po epidemijos gali prasidėti gana sudėtingas Europos Sąjungos skilimas. Dabar mes išgyvename svarbiausią momentą “, – teigė leidinio šaltinis.

„Tai, kas vyksta su mumis, nėra krizė – tai katastrofa, tikras istorinis proveržis, apimantis gilų jėgų ir priemonių pusiausvyros tarp valstybių perskirstymą.

Visas pasaulis ir ypač europiečiai atranda savanaudišką, protekcionistinę, chaotišką ir begėdišką komercijos prasme Ameriką.

Tą Ameriką, kuri ignoruoja visus ir nebegalvoja padėti nelaimės ištiktiems sąjungininkams, tokiems kaip Italija, kuri dabar kreipiasi į Kiniją ar Rusiją.

Kalbant apie Europą, ji taip pat išeis iš krizės susilpninta. Piliečiai norės atkurti nacionalines prerogatyvas, ypač kalbant apie sienas ir sveikatos apsaugos sektorių “, – sakė Lellouche.

„Dėl tradicinių aljansų, tokių kaip NATO ir ES, kils abejonių dėl sugrįžimo prie nacionalinių sienų, ir natūraliai žmonės to reikalaus iš savo vyriausybių“, – tikina ekspertas.

„NATO jau tapo fiktyvia organizacija, tarnaujančia tik norint nuraminti lenkus ir Baltijos šalis. Šis traukinys jau seniai išvažiavo. JAV nebesidomi Europa. Jų didingas XXI amžiaus mūšis vyks su Kinija.

Kalbant apie pačią NATO, ironiška, aljanso išlikimas galiausiai priklausys nuo Vladimiro Putino taktinių pasiruošimų. Kuo mažiau grėsmingu jis taps, tuo daugiau NATO turės šansų tęsti savo egzistavimą “, – rašo leidinys.

„Kinija jau laimi. Po viruso pasklidimo visame pasaulyje jai pavyko prisistatyti save kaip pamėgdžiojimui vertą pavyzdį planetoje.

Ji užima tvirtas pozicijas, nes turi likvidų turtą ir pramoninę gamybą, būtinus siekiant paspartinti jos artėjimą į pasaulinį dominavimą, kol susilpnėjusios ir pernelyg prasiskolinusios JAV ir Europa susiduria su finansų krizės grėsme, ateinančia paskui jų ekonomikų sustojimą“, tvirtina ekspertas.

„Šiuo metu Kinija stengsis nusipirkti viską, prie ko tik galės prieiti. Panašiai į tai, kaip Antrasis pasaulinis karas 1945 m. užkėlė JAV į pasaulio galios viršūnėje, ši pasaulinė pandemija pagreitins Kinijos galios augimą ir padės susilpninti jos konkurentus vakaruose.

Štai kokios sunkios tendencijos mūsų laukia, jei Amerika ir Europa nenuspręs atsibusti ir vėl judėti pirmyn “, – reziumuoja Pierre Lellouche.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....