infa.lt

Koronavirusas meta iššūkį ES solidarumui

30 kovo
07:35 2020

Youtube stop kadras

Vokietija priima pacientus iš Italijos ir Prancūzijos. Užsikrėtusieji COVID-19 virusu iš Metzo ir Bergamo siunčiami į Kelno ir Eseno ligonines, praneša euronews.

Vokietijos sveikatos priežiūros sistema dar nepatiria tokio spaudimo kaip italų ir prancūzų, todėl Berlynas išreiškė norą padėti kaimynams.

Vokietijos Federacinės Respublikos vadovybė pareiškia, kad solidarumas, vienybė ir savitarpio pagalba Europos Sąjungoje neturėtų tapti naujomis koronaviruso aukomis.

Olaf Scholz, Vokietijos finansų ministras:

„Esu įsitikinęs, kad po krizės mums reikės daugiau Europos, ir mes atitinkamai tuo rūpinamės. Dabar mums reikia solidarumo – tiek šalies viduje, tiek Europoje, tiek visame pasaulyje.”

Realybėje solidarumo ir vienybės nėra tiek jau daug. Prieš kelias dienas įvykęs ES viršūnių susitikimas baigėsi nesėkmingai: europiečiai negalėjo susitarti dėl priemonių, kurios galėtų paremti Sąjungos ekonomiką. Po telekonferencijos Italijos politikai, įskaitant Europos Parlamento vadovą, kalbėjo apie atskirų šalių „savanaudiškumą“ ir „nepagarbą“.

Giuseppe Conte, Italijos ministras pirmininkas:

„Europa turi parodyti, ar ji pajėgi reaguoti į tokius istorijos iššūkius. Galų gale, istorija neįspėja, prieš užgriūdama netikėtai ir nenuspėjamai ant mūsų su nelaimėmis”.

Šiame fone Albanija, kuri dar net nėra Europos Sąjungos narė ir turi istoriškai sudėtingus santykius su Italija, išsiuntė tris dešimtis gydytojų dirbti ten labiausiai nukentėjusiuose regionuose – Brešijoje ir Bergame.

Savo ruožtu Čekija siunčia Italijai ir Ispanijai dešimt tūkstančių apsauginių kostiumų – gautų iš Kinijos.

Prieš savaitę tarp Romos ir Prahos kilo skandalas: Čekijos muitininkai konfiskavo siuntą Kinijos medicinos priemonių, kurios buvo palaikytos kontrabanda ir paskirstytos Čekijos ligoninių gydytojams.

Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo Kinijos humanitarinė pagalba Italijai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Romualdas    -  2020-03-30, 13:07

    Sudėtinga su tuo ES solidarumu. Jo niekada nebuvo. Prisiminkime Lietuvos žemdirbius – jiems iki šiol mokamos mažesnės išmokos. O dabar tas nesolidarumas atsiskleidė dar labiau.
    Kažkodėl manau, jog šiandien daugeliui nukrito dangčiai nuo akių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....