infa.lt

Mokslininkai perspėja: kitai pandemijai ruoštis reikia jau dabar

25 kovo
11:53 2020

Dabartinė pasaulinė „Covid-19“ epidemija nėra atsitiktinumas, o tokių anksčiau nežinomų ligų protrūkių ateityje neišvengiamai atsiras vis daugiau. Anot mokslininkų, būsimoms pandemijoms reikia pasiruošti jau dabar.

Tarp naujų žmonėms pavojingų virusų atsiradimo priežasčių ekspertai mato laukinės gamtos ir natūralių gyvūnų buveinių naikinimą.

„Esu visiškai tikras, kad ateityje tokių ligų atsiras daugiau, jei tęsime praktiką naikinti natūralų pasaulį, naikinsime miškus ir gaudysime laukinius gyvūnus maistui ar vaistams“, – sako Enric Sala, „National Geographic“ kampanijos jūrų ekologas. Anot jo, žmonės turėtų nustoti ignoruoti infekcinių ligų ir gamtos ryšį.

Jam antrina gydytojas Samuelis Myersas iš Aljanso už sveikatą labui planetoje: „Mes žinome, kad kiti gyvūnai yra didžiulis patogeninių mikroorganizmų rezervuaras, su daugeliu iš kurių mes dar nesame susidūrę”.

Kaip rašo „Independent“, tikimasi, kad iki 2050 m. Pasaulio gyventojų skaičius išaugs 2 milijardais iki 9,7 milijardo žmonių, o tai sudarys papildomą spaudimą maisto šaltiniams ir priartins žmones prie laukinės gamtos kaip niekad anksčiau.

„Kai iškertame atogrąžų miškus, norėdami statyti kaimus, gauti medienos ir statyti šachtas, žudome ar gaudome laukinius gyvūnus, kad galėtume juos valgyti, mes susiduriame su šiais virusais“, – pasakė leidiniui amerikiečių rašytojas ir publicistas, parašęs pernai išleistą knygą. „Infekcija“, aprašančią, kaip gyvūnų perduodamos infekcijos gali sukelti mirtiną globalią epidemiją. – Jei nugriaunate seną tvartą, skraido dulkės. Kai sunaikinate atogrąžų miškus, skraido virusai. Šie griovimo momentai suteikia nepažįstamiems virusams galimybę prasiskverbti į žmones ir ten įsišaknyti“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 176

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Priminimas    -  2020-03-25, 12:36

    APLINKOSAUGOS MINISTERIJAI SUSTABDYTI SENGIRIŲ IR KITŲ LIETUVOS MIŠKŲ NAIKINIMĄ ŠIANDIEN,
    „Kai sunaikinate atogrąžų miškus, skraido virusai. Šie griovimo momentai suteikia nepažįstamiems virusams galimybę prasiskverbti į žmones ir ten įsišaknyti“.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Trolis    -  2020-03-25, 19:46

    Tai pzdc ateina nepastebimai, bet užtikrinai ir neišvengiamai.Ir tik visiški debilai tiki, kad juos tas aplenks.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...