infa.lt

Seimo konservatoriai, liberalai ir socdemai prašo Prezidento keisti krizės valdymo grupės vadovybę – kur tai jau yra girdėta?

23 kovo
15:43 2020
Gabrielius Landsbergis

© infa.lt nuotr

Konservatorių (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, liberalų partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas kreipiasi į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą su prašymu sušaukti išplėstinį Valstybės gynimo tarybos posėdį, peržiūrėti ir keisti krizės valdymo struktūrą bei užtikrinti medikų tinkamą apsaugą bei testavimą.

„Su didžiuliu susirūpinimu girdime kasdien vis didėjantį medikų pagalbos prašymų srautą, su pagrįstu nerimu stebime valdžios žmonių ir valdininkų aplaidumo, neatsakingumo ir tiesiog negebėjimo kontroliuoti krizę pavyzdžius. Tik nuo aukščiausių ir realią įtaką turinčių pareigūnų priklausys, kokia bus mūsų valstybės rytdiena ir kokios bus pandemijos pasekmės mūsų visuomenei ir valstybei.

Todėl siūlome nedelsiant peržiūrėti krizės valdymo grupės – visais lygiais – vadovavimo struktūrą, taip pat ir keičiant vadovybę.

Būtina sugrąžinti visuomenės pasitikėjimą, kad valstybė geba valdyti situaciją. Būtina užtikrinti telkiančią lyderystę, gebančią esamą situaciją vertinti ir valdyti plačiau, užtikrinant tinkamą visuomenės informavimą, savalaikę pagalbą ir veiksmų koordinavimą su savivaldybėmis ir kitomis institucijomis“, – į Prezidentą Gitaną Nausėdą kreipiasi G. Landsbergis, V. Čmilytė-Nielsen ir G. Paluckas.

Opozicinės Seimo partijos prašo imtis papildomų, neordinarių priemonių gauti reagentų, pasitelkiant ir Lietuvoje veikiančių biochemijos įmonių potencialą, o gavus reagentus – nedelsiant padidinti atliekamų koronaviruso testų skaičių per parą, į reguliarų ištyrimą įtraukiant visą medicinos personalą.

„Atsižvelgiant į tai, kad viena iš Valstybės gynimo tarybos funkcijų yra nustatyti strategines krizių valdymo gaires, siūlome apsvarstyti galimybę sušaukti išplėstinį Gynimo tarybos posėdį, į kurį būtų pakviesti ir parlamentinių partijų atstovai. Esame pasirengę padėti“, – kviečia opozicinių partijų pirmininkai.

„Jeigu nepajėgiama išspręsti tiekimo problemų, tikslinga leisti įstaigoms tiesiogiai iš galimų tiekėjų įsigyti reagentus ir diagnostines terpes. Kritinėse situacijose ypatingai svarbu išlaikyti pasitikėjimą priimamais sprendimais, vykdomais veiksmais. Pasitikėjimą pakerta problemų dangstymas, klaidų neigimas, išsisukinėjimas ar net melavimas. Lietuvoje esame dar tik pakeliui į sudėtingiausius išbandymus kovoje su užklupusia pandemija. Ją galime įveikti tik susitelkus, profesionaliai organizuojant ir koordinuojant procesus, teikiant patikimą informaciją“, – kreipimesi ragina G. Landsbergis, V. Čmilytė-Nielsen ir G. Paluckas.

Šį mėnesį daryta BNS apklausa liudija, kad du trečdaliai Lietuvos piliečių mano, jog valdžia tinkamai reaguoja į krizę, rašo LRT.

infa.lt primena, kad dar vakar Lietuva gavo pirmąją partiją reagentų (5 tūkst vienetų), šianakt dar 6 tūkst. pajudės į Lietuvą, ir kelių dienų eigoje valstybė turi gauti dar 3.5 tūkstančio reagentų. Be to, sveikatos ministro A. Verygos teigimu, yra užsakyti dar 200 tūkstančių vienetų, ir yra dirbama su kitais užsakymais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 174

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Vaje    -  2020-03-23, 21:57

    Atrodo Gabryčiui trūksta arenos ir dėmesio, kur prieš rinkimus galėtų pasisklaidyti, pasireklamuoti save ir savo klaną. Kad tik austytės mokyklos nesugriūtų, kad tik kraneliai neužsidarytų – jetau, jetau..

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Virgis    -  2020-03-24, 12:41

    Svajonė. Ar negalėtu atsirasti virusas nuo melagių politikų, vagių, buvusių ir esamų KGBistų, be tos šutvės manau suklestėtu Žmonija.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....