infa.lt

Su dėžute „rankose” „už rankos” pagautas Eligijus Masiulis gali vykti kur panorėjęs – kardomosios priemonės jam panaikintos

02 kovo
16:15 2020
Eligijus Masiulis

infa.lt koliažas

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria Eligijui Masiuliui panaikinta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti kartu su nustatytais draudimais bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Prokuroras prašė panaikinti Vilniaus apygardos teismo nutartį ir toliau E. Masiuliui taikyti minėtą kardomąją priemonę.

Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad byloje nėra objektyvių duomenų, iš kurių būtų galima spręsti, jog, panaikinus šią kardomąją priemonę, kaltinamasis E. Masiulis nedalyvaus bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme ar trukdys ją nagrinėti.

Teismas konstatavo, kad E. Masiuliui taikyta kardomoji priemonė tapo nebereikalinga.

Teismas padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismas, spręsdamas apie tolesnį kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – taikymo reikalingumą, teisės taikymo klaidų nepadarė.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

infa.lt primena, kad 2016 metais tuometinis liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis buvo STT pagautas „už rankos”, kaip galimai paėmęs 100 000  kyšį iš MG Baltic tarpininko R. Kurlianskio alkoholio dėžutėje (ar jau pats įsidėjo į tą dėžutę?).

Kodėl sakome „galimai”, jei jau buvo „pagautas už rankos”?. Todėl, kad čia Lietuva, ir net akivaizdžius dalykus čia gali konstatuoti tik teismas savo nuosprendžiu. O sprendžiant pagal dabartinį Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą – Eligijus Masiulis net bus paskelbtas apskritai nekaltu.

Todėl visi, kas ką nors sakys apie E. Masiulį be žodelio „galimai” gali būti apkaltinti, kaip apšmeižę dorą žmogų. Jau be jokių „galimai”. To galima laukti matant kiek laiko vyksta tyrimas byloje, kurioje iš pradžių viskas buvo akivaizdu ir aišku. Tačiau bėgant ketvirtiems bylos metams galimas „kyšis” galimai pamažu virsta „paskola”, o galimas kyšininkas lygiai taip pat lėtai, bet užtikrintai virsta doru žmogumi, pasiskolinusiu didžiulę sumą pinigų be skolos raštelio ir be jokio vekselio ar sutarties.

Čia Lietuva. Čia dar daug dorų žmonių, kuriais visi pasitiki ir be baimės skolina pinigus tiesiog taip.

teismai.lt ir infa.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 505

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....