infa.lt

Konfiskavimas išvalys kiemus nuo neeksploatuojamų automobilių, – optimistiškai tvirtina M. Majauskas

21 vasario
20:03 2020

Seimo konservatorių frakcijos narys Mykolas Majauskas teikia įstatymų pataisas, įtvirtinančias draudimą bendrojo naudojimo vietose laikyti neregistruotas, galiojančios techninės apžiūros neturinčias transporto priemones ir numatančias draudimą už teisės akto nepaisymą.

Pakoregavus galiojančią tvarką, tokio automobilio laikymas bendrojo naudojimo vietose iš pradžių užtrauktų įspėjimą, atlikus nusižengimą pakartotinai – piniginę baudą su galimybe transporto priemonę konfiskuoti, o padarius tą patį nusižengimą trečią kartą – piniginę baudą kartu skiriant privalomą transporto priemonės konfiskavimą.

„Daugiabučių kiemai, gatvės, stovėjimo aikštelės ir kitos bendro naudojimo vietos dūsta nuo neeksploatuojamų, dalyvavimui viešajame eisme netinkamų automobilių. Šie automobiliai be priežiūros paliekami metų metus ir nepelnytai užima ir taip trūkstamas automobilių statymo vietas.

Pareigūnų duomenimis, tokių transporto priemonių kiemuose kartais būna net iki 20 proc. Iš gyventojų gaunamų skundų dėl tokių automobilių Vilniaus savivaldybė per metus gauna apie 2000, Kauno – apie 600, ir šis skaičius sparčiai auga“, – teigia M. Majauskas.

Pagal dabar galiojančius teisės aktus, neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose užtraukią administracinę atsakomybę, tačiau nei neeksploatuojamos transporto priemonės, nei bendrojo naudojimo vietų sąvokos nėra aiškiai apibrėžtos, taip paliekant daug vietos interpretacijoms.

Priėmus pataisas, būtų aiškiai įtvirtinta, kad administracinė atsakomybė gresia tiek už sudegusių, išardytų ar turinčių kitų akivaizdžių defektų, tiek už neregistruotų ar be techninės apžiūros transporto priemonių laikymą keliuose, stovėjimo aikštelėse, kiemuose ir kitose panašiose bendro naudojimo vietose.

Ir nors augant skundų skaičiui savivaldybių dėmesys bendrojo naudojimo vietose stovintiems apleistiems automobiliams didėja, o problemos neretai išsprendžiamos po pirmų pareigūnų veiksmų, egzistuoja piktybinių pažeidėjų grupė, kurių perspėjimai ir piniginės nuobaudos neatbaido. „Jei pažeidėjas už tą patį nusižengimą yra baudžiamas trečią kartą, tai rodo, kad į perspėjimus ir pinigines baudas jis paprasčiausiai nereaguoja. Iš tokių asmenų neeksploatuojamas transporto priemones siūloma konfiskuoti privalomai, jei pažeidimas fiksuojamas trečią kartą.

Privalomo konfiskavimo galimybė suveiktų kaip gera prevencinė priemonė, skatinanti anksčiau pasirūpinti savo automobiliu, žinant, kas laukia to nepadarius, – komentuoja parlamentaras. – Klaidinga manyti, kad bendrojo naudojimo vietas galima naudoti kaip privačią erdvę, neatsižvelgiant į greta gyvenančių interesus.“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 119

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Regina    -  2020-02-21, 20:34

    Pas mane vienas toks trantas stovi, panašus kaip straipsnio nuotraukoje, manau, kad savininkas net primokės, kad tik kažkas konfiskuotų jį…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....