infa.lt

Markas Zuckerbergas teigia, kad dezinformacija tampa vis išradingesnė, todėl reikalingas valstybinis interneto reguliavimas

16 vasario
14:58 2020

Markas Zuckerbergas

Dezinformacija socialinėje žiniasklaidoje darosi vis įmantresnė ir išradingesnė, Miuncheno saugumo konferencijoje sakė „Facebook“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas. Todėl jo įmonė daug investuoja į turinio tikrinimą ir naudotojų saugą, rašo euronews.

Į konferencijos pirmininko Wolfgango Ischingerio klausimą: „Kiek susirinkusieji Miunchene turėtų būti sunerimę dėl kišimasis į nacionalinius rinkimus?“, Markas Zuckerbergas atsakė: „Visi matė, kad 2016 m., nušviečian t„Brexit “ ir JAV prezidento rinkimus, mes patys ir, atvirai kalbant, visos interneto kompanijos ne iš karto supratome, kokias informacijos operacijas Rusija ir kitos valstybės vykdė tinkle. Nuo tada mūsų taktika pasikeitė ir per daugiau nei 200 įvykusių rinkimų mes suvaidinome savo vaidmenį padėdami apsaugoti politinio gyvenimo ir rinkimų sistemos neliečiamybę“.

„Facebook Inc.“ vadovas pridūrė, kad valstybė turėtų prisidėti prie Interneto reguliavimo išlaikydama pusiausvyrą tarp naudotojų laisvės ir jų saugumo. Jo nuomone, kontrolė yra būtina „bent keturiose srityse: rinkimų procese, politinėse diskusijose, duomenų apsaugoje ir perdavime“.

M. Zuckerbergas paaiškino: „Kai ateini nubrėžti ribą tarp saviraiškos laisvės ir saugumo, nėra vieno teisingo atsakymo … žmonėms reikia jausti, kad [sprendimą] pasvėrė pakankamai žmonių, o ne privati įmonė”.

Pirmadienį Markas Zuckerbergas Briuselyje susitiks su Europos Komisijos atstovais aptarti pasaulinio Interneto tinklo valstybinio reguliavimo stiprinimo ir visos Europos skaitmeninio mokesčio projekto klausimų.

Miuncheno konferencija buvo įkurta 1963 m. kaip NATO valstybių narių „gynybos departamentų atstovų susirinkimas“. Dabar tai yra tarptautinis diskusijų forumas, skirtas politikams, diplomatams, kariškiams, verslininkams, mokslo ir visuomenės veikėjams iš dešimčių šalių.

Miunchene nepasirašoma galutinių komunikatų ir susitarimų, – konferencija yra svarbi ir santykinai neutrali susitikimų vieta pasaulinio lygmens politikams ir diplomatams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 5

  1. jis    -  2020-02-16, 15:47

    žydas

    Atsakyti į šį komentarą
  2. jis    -  2020-02-16, 15:48

    ž(Y(d(a(s (ankstesnio komentaro kuris yra be skliaustelių infa.lt nepraleidžia)

    Atsakyti į šį komentarą
  3. STOP ACTA!    -  2020-02-16, 15:50

    youtu.be/YAqkR5j6EGc

    Atsakyti į šį komentarą
  4. tiesa kuri bado akis    -  2020-02-16, 23:12

    Kas 8 sek. padaugėja 1 indu. Kas 18 sek. padaugėja 1 kinu. Kas 10 min. sumažėja 1 lietuviu.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Anonimas    -  2020-02-16, 23:13

    sutrius. Nori žmonėms užčiaupti burnas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...