infa.lt

Rusas dailininkas Piotras Pavlenskis areštuotas Paryžiuje

16 vasario
13:53 2020

Piotr Pavlenski Lionel BONAVENTURE / AFP

Buvęs Vakarų žiniasklaidos numylėtinis, Rusijos akcininkas-dailininkas Piotras Pavlenskis, kuris padegė FSB pastatą Lubiankoje, o vėliau Prancūzijos banką Bastilijos aikštėje šeštadienį buvo areštuotas Paryžiuje. Šį kartą jis kaltinamas vakarėlio metu užpuolęs žmones su peiliu rankoje. Tačiau visi supranta, kad tikroji priežastis – seksualinių kompromituojančių duomenų apie kandidatą iš Macrono partijos paskelbimas.

Jo areštas sekė iškart po to, kai Pavlenskis savo saite „Pornopolitika” paskelbė intymų vaizdo įrašą ir nepadoraus turinio pranešimus Benjamino Grievo (Benjamin Griveaux) atžvilgiu, neseniai buvusio kandidatu į Paryžiaus merus kovo mėnesį vyksiančiuose rinkimuose nuo Prancūzijos prezidento Emanuelio Makrono partijos.

Kaip peaneša Paryžiaus Mond, vaizdo įraše, kurį ponas Griveaux išsiuntė moteriai, pateikti „intymūs pokalbiai ir masturbacijos scenos“. Apie šią moterį pranešama tik tiek, kad ji „tikrai nėra jo žmona, teisininkė Julija Minkovskaja“. Pasekoje Griveaux atsiėmė savo kandidatūrą.

Skandalingo vaizdo įrašo paskelbimą iškart pasmerkė visas Prancūzijos politinis elitas. „Ministras pirmininkas Eduardas Filipas (Édouard Charles Philippe) ir vidaus reikalų ministras Kristofas Kastaneris (Christophe Castaner) išreiškė paramą Griveaux“, – pranešė naujienų agentūros.

Pats Pavlenskis nuo pat pradžių teigė savo rusiškame „Facebook“ puslapyje, kur pirmiausia pasirodė nuoroda į šaltinį su „kompromituojančiais įrodymais“, kad jo veiksmai buvo nukreipti prieš pono Griveaux ir visos Prancūzijos politikos veidmainystę. (Griveaux vykdė savo kampaniją, remdamasi šeimos vertybių apsaugos lozungu.)

Prancūzijos laikraštis „Liberation“, kuriam Pavlenskis dar spėjo duoti interviu prieš sulaikant, citavo menininką, kuris teigė, kad „šį vaizdo įrašą gavo iš šaltinio, kuris abipusiu susitarimu turėjo lytinių santykių su Benjaminu Griveaux“. Žurnalas „Pari-match“ cituoja šią informaciją ir pabrėžia p. Griveaux advokato žodžius, kad tinklapis į kurį atvedė nuoroda iš Pavlenskio Facebook puslapio „yra pogrindinė svetainė, neturinti legalių duomenų ir susijusi su kažkokiu Rusijos aktyvistu Jungtinėse Valstijose“.

Apie Pavlenskio suėmimą pranešė Paryžiaus miesto prokuratūra, tada patvirtinimas pasirodė agentūros „France-Presse“ juostoje, interneto svetainėje „L’internaute.com“ ir kitose Prancūzijos žiniasklaidos priemonėse. Žurnalistinių tyrimų agentūra „Mediapart“ praneša, kad Pavlensky, kuris po Prancūzijos banko padegimo ir po to 12 mėnesių praleistų Prancūzijos kalėjime ir psichiatrinėse įstaigose save vadina „prancūzu ir paryžiečiu“, nuo šių metų sausio buvo ieškomas Prancūzijoje. Jis buvo ieškomas už tai, kad vakarėlio Paryžiuje metu peiliu sužalojo du žmones.

„Rusas menininkas atmeta tą kaltinimo dalį, kurioje kalbama apie peiliu padarytus kūno sužalojimus kitiems žmonėms“, – praneša L’Internaute.com. „Bet jis patvirtina, kad rankose laikė šį ginklą“. Taip pat primenami kaltinimai seksualine prievarta prieš aktorę, kurie buvo pareikšti Pavlenskiui Rusijoje. Tačiau Piotras Pavlenskis atmeta šiuos faktus ir sako, kad tai Kremliaus bandymas sunaikinti jo reputaciją“, – rašo „L’Internute“.

Visa situacijos ironija yra tame, kad daugelį metų Vakarų žiniasklaida gynė Pavlenskį nuo bet kokių Rusijos kaltinimų, taip pat ir minėtos aktorės atžvilgiu. Jis buvo laikomas „Putino režimo auka“, apie jį buvo išleistos knygos ir tūkstančiai žmonių ateidavo jo klausyti į Paryžiaus teatrus, kol jis nestojo prieš Prancūzijos politinį elitą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 278

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2020-02-16, 23:15

    Kas 8 sek. padaugėja 1 indu.
    _
    Kas 18 sek. padaugėja 1 kinu.
    _
    Kas 10 min. sumažėja 1 lietuviu ! ! !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......