infa.lt

Filipinai griežtai nutraukė karinę sutartį su JAV

12 vasario
07:00 2020

Reuters

Filipinai pareiškė, kad oficialiai nutraukia karinį susitarimą su JAV, kuris amerikiečiams suteikė galimybę būti Filipinų teritorijoje pastaruosius du dešimtmečius.

Pranešimas apie pakto nutraukimą buvo pateiktas šiandien, vasario 11 d., Po to, kai prezidentas Rodrigo Duterte paskelbė užmezgiantis ryšius su Kinija.

Tokiam staigiam santykių nutraukimui turėjo įtakos JAV sprendimas atsisakyti išduoti vizą generolui Ronald dela Rosa, žinomam kaip vienam iš įnirtingo Duterte karo prieš narkotikus organizatorių.

„Laikas mums pasikliauti savimi, stiprinsime savo gynybą ir nepasikliausime jokia kita šalimi“, – sakė Filipinų prezidento atstovas spaudai Salvador Panelo, komentuodamas 1999 m. Pakto nutraukimą, kuris JAV kariuomenę atleido nuo pasų ir vizų režimo lankantis Filipinuose.

Rodrigo Duterte teigė, kad Filipinai vis mažiau nori priešintis Kinijai dėl teritorinių pretenzijų Pietų Kinijos jūroje.

JAV misijos vadovo pavaduotojas gavo pranešimą apie karinio buvimo Susitarimo nutraukimą iš mūsų pusės“, – sakė užsienio reikalų sekretorius Teodoro Locsin Jr. Filipinų politiko teigimu, tokio tipo susitarimai turėtų būti dvišaliai.

„Donaldas Trampas (Donaald Trump) ir kiti bando išsaugoti karinio buvimo susitarimą“, – cituoja „New York Times“ Filipinų prezidentą. – Aš jiems pasakiau, kad to nenoriu. Be to, amerikiečiai yra labai prastai išauklėti.

JAV ambasada Maniloje paskelbė atsakymą, kuriame Duterte veiksmus pavadino „rimtu žingsniu, turėsiančiu kritinių padarinių JAV ir Filipinų aljansui“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 160

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. vat protingi žmonės    -  2020-02-14, 19:05

    tie filipiniečiai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....