infa.lt

Donaldas Trampas pristatė „šimtmečio sandėrį“ – Palestinos valstybę be terorizmo

28 sausio
21:47 2020
Donaldas Trampas, Benjaminas Netanyahu

Youtube nuotr.

Kaip ir žadėjo vakar, JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) paskelbė JAV plano išspręsti arabų ir Izraelio konfliktą detales.

Pagrindinė schema yra tokia: Palestinos valstybė, kuriai būdingas teritorinis tęstinumas, bus sukurta tik tuo atveju, jei arabai nustos vykdyti teroristinę veiklą.

Jeruzalė liks Izraelio sostine, tačiau ateityje rytinė, arabiškoji Jeruzalės dalis taps Palestinos valstybės sostine. Jordanijos slėnio kontrolė liks Izraeliui.

Viskas, kas susiję su Palestinos pabėgėlių problemomis, nebus sprendžiama Izraelio teritorijos sąskaita.

Remiantis Amerikos plano sąlygomis, nė vienas izraelietis nepraras savo namų jį įgyvendinant.

Gaza taps demilitarizuotu regionu, „Hamas“ ginkluotosios pajėgos bus likviduotos.

Tuo pat metu arabai įsipareigoja sustabdyti teroristinę veiklą, pripažinti Izraelio valstybę ir atsisakyti kurstytojiškos veiklos.

Derybų procesas numatytas ketveriems metams, tam laikui bus sustabdytos statybos žydų Judėjos ir Samarijos gyvenvietėse.

Arabai gaus teritorinį tęstinumą tarp Judėjos, Samarijos ir Gazos ruožo – juos jungs specialūs maršrutai, sankryžos ir tuneliai.

Neapibrėžtoje ateityje rytinė Jeruzalės dalis taps Palestinos valstybės sostine, o pabėgėliai iš Palestinos galės grįžti į savo valstybę.

Palestinos taikos planas

Baltieji rūmai paskelbė menamos Palestinos valstybės žemėlapį, taip pat objektus Izraelyje, kuriais ši valstybė galės naudotis: uostus, tiltus, bendras pramonės ir žemės ūkio zonas.

Remiantis šiuo žemėlapiu, Gaza bus sujungta su pietine Hebrono aukštumos dalimi požeminiu tuneliu, kuris leis judėti abiem kryptimis izoliuotai nuo Izraelio.

Anot Trampo, šis žemėlapis padvigubina dabartinę autonomijos sritį ir suteikia jiems sostinės rytinėje Jeruzalėje perspektyvą.

Amerikos prezidentas paminėjo, kad taika tarp arabų ir žydų nebus lengvu reikalu ir kad visi ankstesni bandymai susitaikyti nepavyko.

Jis papasakojo, kaip Betliejuje susitiko su Abu Mazenu ir pamatė, „kaip varganai ten gyvena žmonės“. „Jie nusipelno geresnio gyvenimo“, – pareiškė Trampas ir pridūrė, kad tai galbūt „paskutinė galimybė palestiniečiams turėti savo valstybę“.

Trampas kalbėjo apie „šimtmečio susitarimo“, detales stovėdamas šalia Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu. Iš Vašingtono Izraelio ministras pirmininkas skris į Maskvą ir, kaip praneša informuoti asmenys, grįš iš ten į Izraelį kartu su Naama Issahar, kuri iki tol kalėjo Rusijoje už narkotikų tranzitą.

infa.lt primena, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu nuo šiandien yra oficialus kaltinamasis korupcijos bylose Izraelyje po to, kai atsisakė teisinės neliečiamybės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 398

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. izraelio valstybė ant Palestinos teritorijos...    -  2020-01-28, 22:44

    ne žydai, galės judėti siaurais tuneliais ir giliai po žeme…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Zurofas    -  2020-01-29, 07:22

    si antikristo religine sekta tebeklaidzioja po dykuma ir nesioja po pasauli sumaisti savanaudiskuma karus ir kitus nusikaltimus tai yra piktybinis auglys

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Parazituojantis zydas    -  2020-01-29, 13:26

    kaip rusija 1917 m patikejo zydu svetingumu o gavo knsentracijos stovyklas sibire ir milijonais auku

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....