„Starbucks“ pareiškė, kad plakta grietinėlė kavai labiau kenkia aplinkai, nei įmonės privataus lėktuvo skrydžiai. Kavinių tinklas klientams pataria sumažinti pieno produktų vartojimą, siūlydamas jiems kaip alternatyvą augalinį „pieną“.
„Starbucks“ planuoja skatinti vartotojus užsisakant gėrimus rinktis juos su augaliniu pienu – migdolų, kokosų, sojos ar avižų, rašo „Bloomberg“. Bendrovė teigia, kad tokio pieno gamyba daro mažiau žalos aplinkai nei tradiciniai pieno produktai.
Starbucks“ priėjo išvados, jog plakant grietinėlę milijonams jos paruoštų gėrimų susidaro 50 kartų didesnis anglies pėdsakas, nei naudojant privatų reaktyvinį bendrovės lėktuvą, rašo „Bloomberg“. Pieno produktai yra didžiausias išmetamųjų teršalų šaltinis visoje „Starbucks“ veikloje.
Prieš tai įmonė kartu su Pasaulio gamtos fondu (WWF) ir konsultacine įmone „Quantis“ pirmą kartą įvertino įmonės įtaką aplinkai, atsižvelgiant į anglies išmetimą, atliekas ir vandens suvartojimą visame pasaulyje.
Remdamasi šio darbo rezultatais, „Starbucks“ paskelbė, kad iki 2030 m. kompanija sumažins anglies dioksido išmetimą, vandens suvartojimą ir į sąvartynus siunčiamų atliekų kiekį 50 proc. Tokį tikslą „Starbucks“ generalinis direktorius Kevinas Johnsonas išdėstė įmonės akcininkams viešame laiške.
„Alternatyvus pienas taps didele sprendimo dalimi“, – teigė Johnsonas agentūrai Bloomberg. Anot jo, „vartotojimo paklausos kreivė jau keičiasi“: Šiaurės Amerikoje 15–20% „Starbucks“ klientų jau perėjo prie gėrimų su augaliniu „pienu“.
→ PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai. → Naujienlaiškis
STAR-BUCKS yra iškirtinai Izraelio įmonė ir niekas to net neslepia.
Žydai, uždrausite gojams gerti pieną? Ar pisi-te naują „korona-karvių virusą”?