infa.lt

Kinijoje jau 13 miestų uždaryti karantinui

24 sausio
18:06 2020

REUTERS

Patvirtintų pneumonijos atvejų, kuriuos sukėlė naujo tipo koronavirusas 2019-nCoV, skaičius Kinijoje padidėjo penktadienį iki 876 žmonių. Mirčių skaičius išaugo iki 26. Dieną anksčiau buvo pranešta apie 17 mirčių ir 633 susirgimų atvejus.

Jau 13 miestų valdžia paskelbė karantiną. Tvarkai užtikrinti ir panikai išvengti į šiuos gyvenamuosius punktus buvo išsiųsta armija.

Uhane, kur prasidėjo viruso plitimas, jie pradėjo statyti atskirą ligoninę pacientams, sergantiems 2019-nCoV. Ją planuojama baigti statyti per 10 dienų iki vasario 3 dienos. Ligoninė skirta tūkstančiui pacientų.

Pekine ir Šanchajuje atšaukiami visi vieši renginiai, kultūros ir turizmo objektai lankytojams uždaromi.

Naujo tipo koronavirusas jau buvo aptiktas kitose šalyse – Tailande, Vietname, Pietų Korėjoje, Singapūre, JAV ir Japonijoje.

Pasaulio sveikatos organizacija paragino visas pasaulio šalis imtis priemonių pažaboti naująjį koronavirusą, tačiau pareiškė, kad tarptautinę kritinę situaciją įvesti dar per anksti.

Manoma, kad tolesnis tarptautinis ligos atvejų eksportas gali išplisti į bet kurią kitą šalį.

Todėl visos šalys turėtų būti pasirengusios įgyvendinti izoliavimo priemones, įskaitant aktyvų stebėjimą, ankstyvą aptikimą, izoliavimą ir atvejo valdymą, kontaktų sekimą ir tolesnio 2019-nCoV viruso infekcijos plitimo prevenciją, taip pat pateikiant išsamius duomenis PSO “, – sakoma organizacijos pranešime.

Protrūkis užfiksuotas 2019 m. gruodžio mėn. Kinijos mieste Uhane (pirmasis atvejis buvo gruodžio 12 d.), Sukėlėju identifikuotas koronavirusas 2019-nCoV. Dabar viruso genomas jau iššifruotas ir paskelbtas. Patvirtinta, kad virusas persiduoda nuo vieno žmogaus kitam.

Gydytojai teigia, kad diagnozuoti ligą sudėtinga dėl 2019-nCoV apraiškų įvairiapusiškumo.

Apskritai liga primena pneumoniją ar ūminį kvėpavimo sindromą. Ligą gali lydėti karščiavimas, sausas kosulys, galvos skausmas, dusulys, krūtinės skausmas.

Ypač sunkiais atvejais pasitaiko sąmonės praradimas. Mirties priežastis yra progresuojantis ūmus ir nekontroliuojamas kvėpavimo nepakankamumas.

Apytikslė inkubacinio periodo trukmė, tai yra, laikas nuo užsikrėtimo momento iki pirmųjų ligos požymių pasireiškimo yra maždaug savaitė.

Šio laikotarpio eigoje liga praktiškai nepasireiškia, ir tai labai apsunkina kovą su infekcijos plitimu.

Pasak japonų mokslininkų, Kinijos koronavirusas gali atimti milijonų žmonių gyvybes, tačiau pasaulio medicinos bendruomenė vis dar laikosi optimistiškesnio scenarijaus.

2002–2003 m. KLR jau buvo užfiksuotas SARS sindromo protrūkis, nuo kurio mirė 650 žmonių.

Norint apsisaugoti nuo 2019-nCoV koronaviruso infekcijos, PSO rekomenduoja kuo dažniau plauti rankas muilu ar alkoholio pagrindu pagamintu produktu; vengti artimo kontakto su žmonėmis, kurie karščiuoja ar kosėja; kosint ir čiaudint, uždengti burną ir nosį alkūne ar audiniu, audinį po to reikia išmesti; atsisakyti valgyti žalius arba nepakankamai termiškai apdorotus gyvūninės kilmės produktus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 312

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. regis    -  2020-01-24, 19:26

    Kelia isteriją ant viso svieto, o skaičiai tai kokie.. Lietuvos keliuose per metus daugiau žmonių žūva ir kam tai įdomu? O nuo alkoholio? Kodėl jo gert neuždraudžia? Todėl, kad avims skirstoma kokią informaciją pateikt, kad jos bijotų, o kokią nutylėt, kad gertų toliau.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kelionės    -  2020-01-24, 22:55

    Kelionės į Kiniją ta proga turėtų atpigt 😀 Reikia gaudyt pasiūlymus, o skrist kai praeis visa šita nesąmonė 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....