infa.lt

Buvęs Interpolo vadovas nuteistas Kinijoje 13,5 metų kalėjimo už korupciją

21 sausio
16:02 2020
Meng Hongwei

foto: AP

Buvęs Interpolo vadovas Meng Hongwei Kinijoje, Tianzine (Tianjin), nuteistas 13 metų kalėjimo už korupciją ir piktnaudžiavimą valdžia siekiant asmeninės naudos, praneša BBC.

Neskaitant kalėjimo, Mengas turi sumokėti dviejų milijonų juanių (262 770 eurų) baudą. Nuteistasis nuosprendžio neskundžia, teigiama Tianjino miesto teismo pranešime socialiniuose tinkluose.

Mengas prisipažino kaltas imdamasis kyšių, kurių bendra suma nuo 2005 iki 2017 m. sudarė 14,5 milijono juanių (1,905 mln eurų). Nuo 2004 m. jis buvo Interpolo Kinijos skyriaus vadovas; nuo 2016 m. jis tapo visos organizacijos vadovu. Jo kadencija turėjo pasibaigti 2020 metais.

Po suėmimo jis buvo atleistas iš Kinijos visuomenės saugumo ministro pavaduotojo pareigų, taip pat pašalintas iš komunistų partijos.

Mengas dingo 2018 m. rugsėjo mėnesį, kai iš Prancūzijos, kur yra Interpolo būstinė, skrido į Kiniją. Jo žmona Grace Meng viešai paskelbė apie vyro dingimą, rodė žinutes, kuriose jis prašė palaukti jo skambučio, o tada atsiuntė emodzi peilį, kas reiškia pavojų. Ji teigė nežinanti, kas jam nutiko ir kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, kad surastų sutuoktinį.

Vėliau Kinijos valdžia pranešė, kad jis buvo sulaikytas dėl kaltinimų pažeidus įstatymus. Netrukus po to tapo žinoma, kad Mengas buvo atleistas iš Interpolo.

Naujuoju organizacijos vadovu buvo paskirtas Kim Yong Yang iš Pietų Korėjos.

Nuo Meino dingimo momento Kinijos valstybinėje žiniasklaidoje pradėjo atsirasti jo pajamų tyrimo detalės.

Pavyzdžiui, buvo rašoma, kad jis pasinaudojo savo padėtimi ieškodamas darbo savo žmonai Grace, taip pat pasinaudojo savo autoritetu siekdamas asmeninės naudos, apie ką 2018 m. gruodžio mėnesį pranešė Kinijos centrinė drausmės inspekcijos komisija.

Grace Mang pateikė prieglobsčio Prancūzijoje, pranešė „Reuters“. Anot jos, ji bijo dėl savo gyvybės, kadangi ją persekiojo nepažįstami žmonės, ji sulaukė įtartinų telefono skambučių, o jos automobilio valstybinius numerius fotografavo jai nežinomi žmonės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 166

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. atsijungiau...    -  2020-01-21, 16:35

    didžiausia bausmė manau yra paašlinimas iš Kinijos Komunistų partijos !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....