infa.lt

Brazilijos kultūros sekretorius buvo atleistas už Gebelso citavimą. Pats jis kalba apie „retorinį sutapimą“

18 sausio
10:27 2020

Roberto Alvim

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaru nusprendė atleisti Turizmo ministerijos kultūros sekretorių Roberto Alvimą, po vaizdo įrašo peržiūros, kuriame jis, kaip įtariama, cituoja Trečiojo Reicho propagandos ministrą Jozefą Gebelsą (Joseph Goebbels), rašo BBC

Skandalas įsiplieskė po to, kai Alvimas, pristatydamas nacionalinę premiją kultūros ir meno srityje, šešių minučių trukmės vaizdo įraše pasakė šiuos žodžius:

Ateinančio dešimtmečio Brazilijos menas bus heroiškas ir orientuotas į tautą. Jis bus persmelktas didžiulio emocinės empatijos gebėjimo ir tuo pačiu bus imperatyvus, jis bus giliai susietas su mūsų žmonių viltimis. Arba jo nebus visiškai.”

Viso to fone grojo garsaus vokiečių kompozitoriaus Ričardo Wagnerio operos „Lohengrin“ fragmentas, kurio kūryba žavėjosi nacistinės Vokietijos lyderis Adolfas Hitleris.

Brazilijos pareigūno pareiškimas iš dalies pažodžiui pakartoja Gebelso (hitlerinės Vokietijos propagandos ministro) žodžius, kuriuos jis pasakė savo kalbos Kaiserhofo viešbutyje, Berlyne, 1933 m. gegužės 8 d.

Pats Roberto Alvimas teigė, kad necituoja nacistinės Vokietijos lyderių, tai yra „retorinis sutapimas“. „Ši frazė pati savaime yra ideali. Žmonių heroizmas ir viltys yra tai, ką mes norime matyti nacionaliniame mene”, – rašė jis „Facebook“ socialiniame tinkle.

Iškart po vaizdo įrašo publikavimo valdininką užgriuvo kritikos banga. Visų pirma, jo atsistatydinimo pareikalavo Brazilijos žydų bendruomenių konfederacijos atstovai, taip pat šalies nacionalinio kongreso (parlamento) nariai.

„Kultūros reikalų sekretorius peržengė visas ribas. Tai nepriimtina. Vyriausybė turėtų nedelsdama pašalinti jį iš savo pareigų”, – „Twitter“ socialiniame tinkle rašė Nacionalinio kongreso Deputatų rūmų prezidentas Rodrigue Maya.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. parsivežkim jį į lietuvą    -  2020-01-18, 11:25

    jis – lietuvis

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....