infa.lt

Kinijos prezidentas nori perrašyti Bibliją, kad adaptuotų ją pagal komunistų partijos liniją

25 gruodžio
09:50 2019
Šventasis Raštas - Biblija

infa.lt nuotr.

„Kinijos valdžia paragino pagrindinių religinių kultų atstovus, nuo Naujojo Testamento iki Korano ir budizmo sutrų, iš dalies pakeisti originalių religinių tekstų vertimus, kad jie atitiktų naujųjų laikų reikalavimus“, rašo Sebastien Faletti, „Le Figaro“ korespondentas Pekine.

„Būtina atlikti išsamų esamų religinės klasikos vertimų vertinimą. Jei turinys netinkamas, šiuos tekstus reikia iš dalies pakeisti ir išversti iš naujo”, – sakoma oficialios Xinhua naujienų agentūros kinų kalba paskelbtame pranešime, iš lapkričio 6 d. vykusio simpoziumo, kuriam pirmininkavo Wang Yang. vienas iš septynių Kinijos komunistų partijos Centrinio komiteto politinio biuro, esančio režimo „šventenybe“, narių, rašoma straipsnyje. „Šis susirinkimas liudija, kad religijų kontrolė taps dar griežtesnė“, – teigė Pekino valstybinio tyrimų centro Kinijos socialinių mokslų akademijos tyrėjas Renas Yanli.

„Pagrindinių Kinijos religinių kultų atstovai buvo pakviesti į susirinkimą, kad būtų lengviau įgyvendinti 4-ojo partijos plenarinio posėdžio, vykusio spalio pabaigoje Pekine, sprendimus ir nusprendusio sustiprinti savo ideologinį dominavimą visuomenės atžvilgiu, siekiant įgyvendinti ambicijas sustiprinti kontrmodelį, pasitarnausiantį kaip atsvara Vakarų demokratijai“, – pažymi autorius.

Pokalbyje su savo pašnekovais, dėvinčiais tradicinius etninius rūbus, Wangas, laikydamasis kaip svarbus asmuo, pabrėžė „fundamentalią doktrinų ir religinių taisyklių aiškinimo svarbą“, turint tikslą „palaipsniui suformuoti religinę-ideologinę sistemą, pasižyminčią kinietiškomis savybėmis“.

„Toks įsakymas modifikuoti doktriną žymi naują slenkstį prezidento Xi Jinpingo siekiuose užgniaužti bet kokias pažiūras, galinčias būti alternatyva partijos požiūriui.

Atėjęs į valdžią 2013 m., Xi primygtinai reikalavo sustiprinti tikinčiųjų „patriotizmą“, tačiau dabar, eidamas antrąją savo, kaip antrosios Pasaulio valstybės vadovo kadenciją, ėmėsi ideologinio turinio”, – pabrėžia žurnalistas“. Noras pataisyti Bibliją yra tik pradžia „. – mano Renas.

„Žingsnis po žingsnio tai pasireiškia raudonų vėliavų iškėlimu šventyklose arba propagandinių plakatų įrengimu mečetėse, kaip tai buvo Ningxia Hui autonominiame regione“, – rašo Le Figaro.

„Neseniai Xi Jinpingo portretas net pakeitė Mergelės Marijos ir Kūdikio atvaizdus Katalikų bažnyčioje. Jiang mieste, Jiangxi provincijoje, teigia nevyriausybinė organizacija Bitter Winter, kovojanti už tikėjimo laisvę visame pasaulyje “.

„Komunistinis režimas – tai sekta. Tibeto budizmą, katalikybę ar islamą ji supranta kaip konkuruojančias ideologijas. Religijų kontrolės stiprinimas iš tikrųjų išduoda baimę, matant kaip visuomenės kontrolė slysta iš rankų”, – teigia nepriklausomas istorikas Zhang Lifanas iš Kinijos sostinės.

„Šis naujas puolimas žada tapti partijos sugebėjimo, įsiveržti į pačią Kinijos visuomenės širdį, patikrinimu, atsižvelgiant į Suvažiavimo nustatytą kursą, vis labiau įtemptoje tarptautinėje ir ekonominėje aplinkoje, kuri gali būti apibūdinta kaip strateginė konfrontacija su Donaldo Trumpo Amerika“, – sako Faletti.

„Stiprinti religijų kontrolę gali būti kontrproduktyvu, ką paliudijo praėję dešimtmečiai. Valdžia egzistuoja tam, kad valdytų šalį, ekonomiką, visuomenę, bet ne įsitikinimus. Panašu, kad kai kurie lyderiai to nesupranta”, – teigė vyriausybės tyrimų centro ekspertas Renas Yanli. Tačiau kova dėl Evangelijos teksto perdarymo jau prasidėjo “, – reziumuoja Le Figaro.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 559

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....