infa.lt

Nori mokytis Vienos baleto mokykloje – rūkyk!

20 gruodžio
13:38 2019

youtube stop kadras

Vienos baleto mokyklos mokiniai buvo verčiami rūkyti, kad nejaustų alkio, praneša euronews.

Apie tai pranešė speciali komisija, kuri buvo įkurta ištirti įtariamo fizinio ir seksualinio smurto atvejus baleto akademijoje.

„Akivaizdu, kad vaikai ir paaugliai nebuvo tinkamai apsaugoti nuo diskriminacijos“, – sakoma komisijos pranešime. Ekspertai praneša apie neigiamą pasekmes sveikatai, kas tapo žiauraus elgesio su moksleiviais pasekme. Komisija patvirtino, kad mokykla imdavosi fizinės prievartos. Be to, į moksleivius būdavo kreipiamasi ne vardu, o pagal drabužių dydį, kad būtų atkreiptas jų dėmesys į nuosavą svorį.

Komisija pradėjo mokyklos patikrinimą Austrijos kultūros ministro reikalavimu po to, kai balandžio mėn. laikraštis „Falter“ paskelbė tyrimą „XIX amžiaus metodai“ apie žiaurų elgesį su jaunaisiais šokėjais. Tyrimo metu komisijos nariai apklausė 10-18 metų moksleivius – iš viso 24 žmones.

Vienos operoje, kurioje atidaryta baleto mokykla, buvo pranešta, kad jie jau sumažino studentų spektaklių skaičių. Operos vadovybė pažadėjo duoti išsamesnį atsakymą po to, kai išsamiau susipažins su ataskaita.

Vienos baleto mokyklą supantis skandalas kilo šį pavasarį, Austrijos savaitraščiui „Falter“ paskelbė tyrimą apie „XIX amžiaus švietimo metodus“, kurie buvo naudojami baleto akademijoje. Medžiagoje buvo rašoma, kad studentai buvo tampomi už plaukų, braižomi, privedami iki anoreksijos ir bulimijos, žeminami.

Po medžiagos publikavimo akademija pareiškė, kad studentų gerovė yra mokyklos prioritetas. Per pastaruosius mėnesius mokymo įstaigos užsiėmimų tvarkaraštyje atsirado teisingos mitybos kursai. Be to, mokykla pasamdė psichologą. Bet komisija teigė, kad priemonių, kurių buvo imtasi, nepakanka.

Vaizdo reportažas:
anglų k: https://www.youtube.com/watch?v=LLwBwIp0nVk
rusų k: https://www.youtube.com/watch?v=JSiRq-jP2hc

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Austras    -  2019-12-20, 21:54

    Senai žinoma vieša paslaptis, kad balerūnai verčiami rūkyti. Ir manau čia ne tik Austrijos problema, kone kiekvieno baleto mokykloj turbūt rastum mokytoja, tokiais metodais spaudžiantį mokesleivius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....