infa.lt

Opozicijai ministras Jaroslavas Narkevičius yra tarsi rakštis vienoje vietoje ir tikrai ne dėl pietų Abu Dabyje

16 gruodžio
12:13 2019
Jaroslavas Narkevičius

BNS nuotr.

Sprendimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus dar vienai savaitei atidėjęs Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis yra priverstas taip elgtis, sako Seimo socialdemokratas Julius Sabatauskas.

„Sprendimo nukėlimas savaitei liudija, kad Vyriausybės vadovas yra priklausomas nuo valdančiosios koalicijos partnerės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos priimant biudžetą. Kitaip tariant, premjeras šioje situacijoje – koalicijos partnerių įkaitas“, – teigia J. Sabatauskas.

Socialdemokratas tikisi, kad premjeras kitą savaitę vis dėlto atleis šalies vadovo Gitano Nausėdos pasitikėjimą praradusį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotą susisiekimo ministrą.

„Jeigu jis pažadėjo, kad viską išspręs kitą savaitę, viliuosi, taip ir padarys. Duoto žodžio galia negalima piktnaudžiauti. Galiausiai Adventas – susitaikymo metas, kai pagaliau atleidi ir susitaikai“, – pridūrė jis.

J. Sabatauskas laikosi nuomonės, kad atleisti J. Narkevičių premjeras turėjo daug anksčiau.

„Prezidentas jau tris kartus pareiškė, kad šiuo ministru nepasitiki, opozicija galimybių J. Narkevičiui toliau dirbti taip pat nemato. Visuomenės pasitikėjimo šis ministras, kaip liudija paskutinės apklausos, taip pat neteko. Akivaizdu, kad sprendimus reikėjo daryti daug anksčiau, bet geriau vėliau nei niekada“, – sako J. Sabatauskas.

Prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru pirmadienį informavo, kad sprendimas dėl J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę.

Šalies vadovo patarėjas pridūrė, kad šią savaitę susikoncentruoti į biudžeto priėmimą paprašė pats Vyriausybės vadovas. P. Mačiulis pakartojo, kad visuomenės ir Prezidento pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema.

infa.lt komentaras:
Pagrindinis „visuomenės nepasitikėjimo” ministru akcentas dedamas dėl jo pietų Abu Dabyje, už kuriuos buvo sumokėta ne iš ministerijos biudžeto komandiruotpinigių, o iš kitos valstybinės įstaigos, Automobilių kelių direkcijos biudžeto, kas valstybės biudžeto atžvilgiu yra vienas ir tas pats. Jei kažkas norėtų pasigilinti – tai tokia praktika valstybėje susiformavo gerokai iki J. Narkevičiui tampant ministru, tik ankstesniais atvejais tai niekam nerūpėjo. Įdomu kodėl? Panašu, kad nebuvo užsakymo „nuskandinti”.

Bet kodėl tada Jaroslavas Narkevičius taip neįtinka opozicijai? O kuris iš valdančiosios daugumos ministrų opozicijai yra patikęs, neskaitant atvejų, kai jie buvo iš jos pačios tarpo? O, J. Narkevičius, papildomai, dar ir išdrįso sugriauti nusistovėjusią tvarką, išvaikydamas ministerijos vizijai prieštaravusią ir savos vizijos neturėjusią Lietuvos pašto valdybą, sudarytą iš pagrindinai verslo struktūrų teiktų žmonių (teigia V. Tomaševskis), kurios vienintelis aiškus ir deklaruotas siekis buvo išparceliuoti Lietuvos Pašto nekilnojamą turtą, kam ministras visiškai teisingai pasipriešino gindamas viešąjį interesą. Kas ir tapo ministro gulbės giesme.

Ir, kad šių pastatų išpardavimo sustabdymas sukėlė didelį verslo struktūrų nepasitenkinimą – tai visiškai suprantama – siekdamos apginti savo interesą jos metė sunkiąsias pajėgas. Prie ko čia verslo struktūros? – Tik didelės įmonės, turinčios kelių dešimčių (mažiausiai) milijonų apyvartas gali sau leisti miestų centruose įsigyti tokius pastatus. J. Narkevičius kaltas tuo, kad nesuderino savo žingsnių su tomis struktūromis, kai net buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, per buvusį susisiekimo ministrą E. Masiulį bandė daryti įtaką žiniasklaidai, kad ši ją viešai pagirtų. Todėl Jaroslavas Narkevičius būtų tapęs kaltas dėl bet ko, nepriklausomai nuo jo nuopelnų, kompetencijos ar pasiryžimo dirbti valstybės labui. Nors įsižiūrėjus realiai – mes ten nerastume nieko iš to, iš ko išpūstas toks burbulas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 276

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...