infa.lt

Įkalinimo įstaigų pareigūnai galės atlikti policininkų vaidmenį ir surašyti administracinių nusižengimų protokolus

15 gruodžio
18:21 2019

 

Nuo šiol įkalinimo įstaigų pareigūnai turės teisę surašyti administracinių nusižengimų protokolus už šiose įstaigos laikomų suimtųjų, nuteistųjų ar kitų asmenų padarytus administracinius nusižengimus. Tokias Teisingumo ministerijos parengtas Administracinių nusižengimų kodekso pataisas šiandien priėmė Seimas.

Iki šiol tokią teisę turėjo tik policijos pareigūnai, todėl juos tekdavo kviesti į įkalinimo įstaigas, buvo gaišinamas policininkų darbo laikas, administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo procedūra dėl šių pažeidimų užsitęsdavo.

Bausmių vykdymo sistemos pareigūnai galės atlikti administracinių nusižengimų tyrimą ir surašyti administracinių nusižengimų protokolus dėl įkalinimo įstaigose dažniausiai padaromų administracinių nusižengimų: nepaklusimą teisėtiems pareigūnų reikalavimams, narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimą, alkoholinių gėrimų gamybą, vartojimą ar asmens pasirodymą viešoje vietoje esant neblaiviam, neteisėtą daiktų ir reikmenų įnešimą, perdavimą ar bandymą juos perduoti laisvės atėmimo vietose laikomiems asmenims arba neteisėtą daiktų ir reikmenų gavimą iš  asmenų, pareigūnų garbės ir orumo įžeidimus bei kitus administracinius nusižengimus.

Taip pat nuspręsta sugriežtinti baudas už neteisėtą daiktų ir reikmenų įnešimą, perdavimą ar bandymą juos perduoti įkalinimo įstaigose laikomiems asmenims. Už šį nusižengimą galės būti skiriama bauda iki 3 tūkst. eurų (iki šiol grėsė bauda iki 1,3 tūkst. eurų).

Dažniausiai į įkalinimo įstaigas perduodami mobilieji telefonai: per šių metų 11 mėnesių įkalinimo įstaigose paimti 5 828 telefonai: bandant perduoti paimta 1 882, pas nuteistuosius rasta 3 944. 2018 m. per 11 mėnesių paimti 6 035 telefonai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. valdiškų nusišnekėjimų dešifravimas    -  2019-12-15, 18:35

    Pasirodo kad mobilieji telefonai Lietuvos Respublikos teritorijoje yra neteisėtai įnešti daiktai. O kalėjimas (už grotų) vieša vieta į kurią gali pakliūti kas tik nori…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anoniminis    -  2020-03-24, 18:08

    Kodėl esantys pataisos namuose negali skambinti namiškiams. Kas per auklėjimo priemonė. Apdėti baudom, sumos nerealios. Kaip jas užsimokėti, jei neuždirbi. O grįžusius iš ten integruojuosim į visuomenę, pasitelkdami psichologus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....