infa.lt

Uždirbantiems iki 1.5 VDU bus taikomas 400 eurų neapmokestinamų pajamų dydis

26 lapkričio
14:55 2019

Pinigai - premija

Seimas po svarstymo pritarė patobulintam Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų projektui Nr. XIIIP-3613(2), kuriuo siūloma keisti neapmokestinamąjį pajamų dydžio (toliau – NPD) taikymą.

„Pritarėme Seimo nario Algirdo Butkevičiaus pasiūlymui, kad NPD būtų didinamas iki 400 eurų ir būtų taikomas uždirbantiems iki 1,5 vidutinio darbo užmokesčio (toliau –VDU). Tai yra, žmonės, kurie uždirba iki 1,5 VDU, gautų 15–20 eurų didesnius atlyginimus, uždirbantys 1,5 –2 VDU gautų 5–10 eurų mažesnius darbo užmokesčius“, – Seimo Spaudos biurui sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Valius Ąžuolas.

Biudžeto ir finansų komitetas pritarė Seimo nario A. Butkevičiaus pasiūlymui palikti tokius NPD dydžius, kurie jau yra galiojančiame įstatyme (2020 m. – 400 eurų, 2021 m – 500 eurų). Kartu siūloma mažinti NPD taikymo apimtį – 2020 m. iki 1,5 VDU uždirbantiems asmenims, o 2021 m. – iki 1,3 VDU uždirbantiems asmenims.

Komitetas pabrėžia, kad tokiu būdu pati mokestinė lengvata tampa socialiai teisingesnė.

„Jūsų balsavimas labai aiškiai parodys, ką jūs iš tiesų galvojate apie progresinius mokesčius, ką jūs iš tiesų galvojate apie socialinį teisingumą. Aš jus raginu nebandyti gėdinti šio įstatymo teikėjų, kad čia yra kažkoks pažadų nesilaikymas, ar kažkas. Taip, daug uždirbantis, santykinai sumoka didesnius tarifus, tai yra socialiai teisinga ir taikoma absoliučioje daugumoje Europos valstybių“, – Biudžeto ir finansų komiteto pozicijai pritarė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas.

Projektui po svarstymo pritarė 68, prieš balsavo 18, susilaikė 6 Seimo nariai.

Vidutinis darbo užmokestis šalies ūkyje (be individualių įmonių) 2019 m. II ketv. bruto yra 1 289 eurų. Neapmokestinamų pajamų dydis šiuo metu yra 300 eurų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 202

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....