infa.lt

Litoterapija arba gydomieji akmenys – didelė afera?

20 lapkričio
10:44 2019

„Pastaraisiais metais daugelis žvaigždžių, netgi tokių kaip Naomi Campbell ar Adele, aukština litoterapiją, terapiją akmenimis, mineralų terapiją. Jai dažnai skiriami entuziastingi straipsniai spaudoje ir televizijos reportažuose.

Sužinome, kad akvamarinas gali užkirsti kelią širdies priepuoliams, o gintaro eliksyras gali palengvinti vidurių užkietėjimą. Kokiu moksliniu ar medicininiu pagrindu yra pateikiami tokie teiginiai? Niekas nežino. Bet kokiu atveju nei vienas tyrimas to nepatvirtino “, – rašo Le Figaro.

„Mes, pavyzdžiui, sužinome, kad „akmuo, susilietęs su oda, sukelia specialų vibracinį rezonansą, kuris stimuliuoja organinius mineralus, pašalindamas potencialias kūno disfunkcijas. Kiekvienas mineralas turi savitą vibraciją ir tokiu būdu potencialiai siūlo suaktyvinti energijos centrus (čakras) “, – praneša leidinio autorė Cecile Thibert.

„Tai tiesiog juokinga“, – sako Christianas Chopinas, Prancūzijos nacionalinio tyrimų centro, kurio specializacija yra mineralogija, direktorius. „Mineralų pasaulis pasižymi savo inercija: skirtingai nuo gyvojo pasaulio, jis savaime negamina ir neišskiria energijos (išskyrus radioaktyviąsias medžiagas).

Noras papuošti mineralus „naudinga energija“ ar bet kuriomis kitomis gydomosiomis savybėmis, veikiant tam tikroms bangoms, – šarlatanizmas. Tarp kristalų ir žmogaus kūno nėra jokios galimos sąveikos “.

„Ką atsako litoterapeutai? Ši energija skirsis nuo energijos, kurią anksčiau apibūdino mokslas. Tai yra „dvasinė „, „mistinė“ energija”, – rašoma straipsnyje.

„Tai yra gana tipiškas pavyzdys to, kaip žmonės manipuliuoja paslapties korta, kad išvengtų mokslinių įrodymų, kurie egzistuoja, priešingai jų įsitikinimams apie stebuklingus ar antgamtinius reiškinius“, – savo tinklaraštyje teigia britų filosofas Stephen Law.

„Kalbant apie žmones, kurių sveikata iš tikrųjų pagerėjo naudojant kristalus, jie tiesiog pasinaudojo placebo efektu”, – tvirtina leidinyje.

Litoterapijos atveju tai buvo pademonstruota 2001 metų tyrimo metu.

Britų psichologas Chrisas Frenchas surinko 80 savanorių, kuriems jis pasiūlė klausimyną, skirtą įvertinti jų tikėjimo paranormaliais reiškiniais lygį. Tuomet dalyviams buvo duota tai, kas buvo pavadinta kvarco kristalais. Tada jų buvo paprašyta medituoti su šiais objektais, o paskui pasidalyti savo pojūčiais“, – rašoma publikacijoje.

„Nenuostabu, kad žmonės, labiausiai tikintys antgamtiniais reiškiniais, patyrė stipriausią poveikį, net ir gavę … falsifikuotą kristalą, paprastus stiklo gabalėlius, kurie buvo išdalinti pusei tiriamųjų. Išvada: kristalams priskiriama galia yra grynai psichologinio pobūdžio”, – teigiama straipsnyje.

(…) „Pasikliauti vadinamaisiais kristalų gebėjimais pavojinga, kai sunkiai sergate, – tai gali jums kainuoti gyvybę“, – įspėja Ezardas Ernstas, Ekseterio universiteto garbės profesorius ir pagrindinis ekspertas alternatyviosios medicinos srityje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 784

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...