infa.lt

Seimas atmetė Prezidento veto dėl AB „Problematika“ ir „Kelių priežiūra“

14 lapkričio
12:10 2019

Seimas nepritarė Ekonomikos komiteto išvadai ir atmetė Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos siūlymą Seimo priimtą įstatymą Nr. XIII-2494 laikyti nepriimtu.

2019 m. spalio 17 d. Seimo priimtomis Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo pataisomis (projektas Nr. XIIIP-3277) akcinė bendrovė „Problematika“ ir akcinė bendrovė „Kelių priežiūra“ buvo įtrauktos į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

„Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymas numato, kad svarbiomis įmonėmis yra laikomos tos, kurios pagal savo paskirtį ar veiklos pobūdį valdo nacionaliniam saugumui svarbius objektus, įrenginius ir turtą. Nei akcinė bendrovė „Problematika“, nei akcinė bendrovė „Kelių priežiūra“ neatitinka nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos reikalavimų, todėl Lietuvos Respublikos Prezidentas siūlo, kad Seimo priimtas Lietuvos Respublikos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo pakeitimo įstatymas būtų laikomas nepriimtu“, – pristatydamas šalies vadovo poziciją antradienį sakė jo vyriausiasis patarėjas Vytautas Žukas.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Ekonomikos komitetas siūlė pritarti Respublikos Prezidento pozicijai, tačiau Seimas nusprendė palikti galioti savo priimtą įstatymą.

Už tai, kad visas grąžintas įstatymas būtų priimtas be pakeitimų balsavo 81 Seimo narys, 26 buvo prieš, 6 parlamentarai susilaikė. Įstatymas priimtas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...