infa.lt

Seimas priėmė šnipų apsikeitimo įstatymą, – kada pasirūpins mūsų kalinčiais užsienyje vaikais?

13 lapkričio
11:42 2019

Arvydas Daunys

Arvydas Daunys

Norėjau pakalbėti apie tą politkorektiškumą, kuris jau nusmuko iki politikų baimės vadinti daiktus savais vardais.

Ir tą puikiai pademonstravo Baudžiamojo Kodekso 79 straipsnio pataisos, kurias Seimas priėmė lapkričio 7 dieną, o Prezidentas pasirašė lapkričio 11 d.

Abu tuos minimo teisės akto priėmimo ir pasirašymo pristatymus visuomenei vienija vienas dalykas – nė viename nekalbama apie tai, kad jis skirtas apsikeisti šnipais tarp valstybių.

Tiesiog taip paprastais – šnipais, diversantais, griovėjais, kurie pateiktame visuomenei aprašyme aptakiai vadinami – kaip „veikę Lietuvos valstybės interesais asmenys“.

Ir tik kalbant apie užsieniečius nusikaltusius Lietuvoje paminėta „nuteisti Lietuvoje už šnipinėjimą ir […]“.

Esą, anie, svetimi, gali būti nuteisti už šnipinėjimą, o lietuviai jau tik už tai, kad veikė, kaip tikri patriotai, „Lietuvos valstybės interesais“.

Net susigraudinau perskaitęs apie valstybės rūpestį vargšais nuteistaisiais užsienyje. Na, kas gi daugiau jais pasirūpins, jei ne tie, kurie juos ten ir nusiuntė „veikti valstybės labui – prieš kitos valstybės interesus“.

Įsiskaitykite įdėmiau į šią aukščiau pateiktą formuluotę, nes toliau užsiminsiu apie tuos, kurie neveikė nė prieš vieną valstybę, tačiau yra įkalinti svetimose valstybėse, ir jais, mūsų piliečiais, mūsų valstybės politikai nesirūpina visiškai. Absoliučiai. Nors jie nenusikaltę niekam ir niekuo. Absoliučiai.

Politikai net bijo užsiminti apie juos, lyg jų nebūtų. Panašiai, kaip bijo užsiminti apie tai, kad aukščiau minimas įstatymas skirtas apsikeitimui šnipais. Bijo Seimas, neužsimena ir prezidentas.

Gal laikas būtų grįžti prie realios politikos – ir tuo pačiu pradėti vadinti daiktus savais vardais, ir rūpintis tais, kuriems tas mūsų rūpestis reikalingas labiausiai – mūsų mažaisiais Lietuvos piliečiais, mūsų šeimų vaikais, atimtais užsienyje, įkalintais be kaltės svetimose jiems globėjų (bijau sakyti šeimų) susivienijimuose ir asociacijose, kuriose už vaikų priežiūrą mokamas atlyginimas.

Ar gal kažkas galvoja, kad neturinčio pasirinkimo, nekalto mūsų vaikelio laikymas prievarta tarp svetimų jam žmonių nėra kalinimas?

Tai dar baisesnis kalinimas, nes nėra nuosprendžio, nėra bausmės laiko trukmės, nėra artimųjų ir tėvų, nėra vilties išsaugoti savo tapatybę ir save kaip asmenybę, kuria buvai auginamas. Tai pragaras. Ir jis turi būti apibrėžtas mūsų įstatymuose.

Ir ne kur kitur, o mūsų Baudžiamajame kodekse, kaip teisės dokumente, kur apibrėžiami visi su kalinimu susiję reikalai.

Ir jame turi būti nurodyta – ką daro konkretūs atsakingi valstybės asmenys, kad ištrauktų Lietuvos piliečius, mūsų šeimų narius iš neteisėto kalinimo vietų. Nes nėra pasaulyje teisės akto, kuris tarptautiniu požiūriu įteisintų svetimų valstybių piliečių, kurie patys niekuo nėra kaltinami, grobimą.

Jei nusikalto tėvai – bauskite tėvus, vieną kurį iš tėvų, o ne visą šeimą urmu, ne valstybę, atimant iš jos piliečius, ne vaiką – atimant iš jo tapatybę ir šeimą, ne visuomenę – griaunat jos pasitikėjimą savo teisine sistema, savo valstybe, savo politine sistema.

Visuomenė seniai laukia kada bus išgirstas jos balsas, ir tikisi, kad atsiras tarp politikų tas, kuris pasakys tiesiai – mūsų vaikai niekuo nenusikalto, kad būtų kalinami svetimų.

Seimas privalo nutraukti jį patį žeminančią tylą ir tiesiai įvardinti kas yra kas, ir ko reikia, kad to nebūtų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 268

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. valdžiagyviams-tautos genocido vykdytojams    -  2019-11-13, 18:50

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....