infa.lt

Mitinge prie LRT žmonės išsakė tai, kas buvo susikaupę; sulaikytas komiku vadinamas pilietis persirengęs moterimi

09 lapkričio
22:13 2019

Mitingas prie LRT

Šeštadienį prie LRT įvyko gan spalvingas mitingas, pavadintas „Atsisakau savo mokesčiais remti antikonstitucinę LRT“.

Spalvingas todėl, kad jame tradiciškai, kaip kontrpiketas dalyvavo LGBT mažumų atstovai su savo vaivorykštės spalvų vėliavomis, bei kartas nuo karto bandė paįvairinti mitingo eigą skanduotėmis bei dainomis.

Reikia pastebėti, jog policija dirbo sąžiningai ir įsisiūbuoti saviveiklai neleido. Vienas pilietis, persirengęs moterimi, (spauda jį vadina komiku Šurajevu) buvo išvesdintas, kaip ne laiku ir ne vietoje rodantis savo pomėgius žmonėms, susirinkusiems pasisakyti būtent prieš tokių pomėgių demonstravimą televizijoje.

Nors į mitingą prie LRT agituoti pradėta jau prieš gerą savaitę, dalis kalbintų žmonių apie jį nežinojo iki paskutinės dienos, nes, kaip pasakojo mitingo organizatoriai ir ta žinia besidaliję žmonės – informacija apie organizuojamą mitingą, esą buvo blokuojama, o kai kurie ją skelbę žmonės socialiniuose tinkluose, esą buvo užblokuoti patys.

Mitingą vedė jo organizatorė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė, kuri pati ir apmokėjo visas su tuo susijusias išlaidas. Vėliau kai kurie dalyviai susidėjo, siekdami palengvinti finansinę naštą. Mitinge kalbėjo filosofas Arvydas Juozaitis, Sąjungos „Vardan šeimos“ pirmininkė Edita Morkūnienė, rašytojas Algimantas Rusteika, visuomenininkas Justinas Aleksandravičiusm tuo pačiu ir padainavęs keletą dainų, politologas Marius Kundrotas ir kiti.

Arvydas Juozaitis pasisakęs mitingo metu pirmiausiai pasisveikino tokiais žodžiais „Sveikinu sesės ir broliai jus, mirti pasiruošusius“, ir čia pat paaiškino, kad Romos imperijoje buvo toks šūkis, „morituri te salutant“ lotyniškai, – „pasiryžę mirti sveikina tave“.

Štai ir mes, tokia negausi šią lietingą dieną žmonių bendruomenė, tęsė filosofas ir rašytojas, – žinome, kad mūsų daug kas klausosi, daug kas žiūri, daug kas paskui analizuos, šmeiš, – pripažino politikas, žinoma šmeiš, bet mes pasiruošę mirti, tai ką darysi, su šypsena pridūrė jis, – vis tiek teks, bet mirti reikia padoriai.


Dar nepasibaigus mitingo laikui tarp susirinkusiųjų atsirado štai ši porelė, kuri meiliai apsikabinusi, sukdamasi valso žingsniu bandė atkreipti dėmesį. Atkreipė: policininkai priminė, jog renginio laikas dar nepasibaigęs, todėl šokiams teks pasirinkti kitą vietą.

LGBT atstovų šokis mitingo metu

A. Juozaitis užsiminė apie Lietuvos visuomenėje vykstančius procesus:

„Šiuo metu konstruojama visuomenė, ji buvo konstruojama komunizmo laikais, konstruojama ir dabar.

Dabar konstruoja milžiniški pinigai, ir visos tos prievartinės ideologijos atstovai, kurie yra deportuojami iš kitų šalių į mūsų šalį, – reiškia toks yra importas deportuojant kitur.

Mes jau to pasekmes matome, pridūrė politikas.

Vienintelis dalykas, kuriuo negalima suabejoti, kurio nesukonstruosi – yra tai vaiko gimimas.

Visi mes esame nesukonstruoti, todėl kad esame D-vo ir tėvų paslaptis.

Šalia to, vienintelė institucija, kurios negalima sugalvoti, kuri yra tęsinys visų visuomenių, visų valstybių – tai šeima.

Visa kita yra sugalvojama. Netgi ta vadinamoji santuoka, kurią po to sankcionuoja bažnyčia arba sankcionuoja valstybė – jos jau yra mūsų susitarimo reikalas.

Bet šeimos sugalvoti negalima. Ir todėl sakoma, kad šeima yra mūsų [visuomenės] ląstelė, valstybės ląstelė, tautos ląstelė.

Ir, jeigu į ją (šeimą) pasikėsinama, yra aiškinami įvairiausi variantai, – tai žinot ką, broliai ir sesės mirti pasiruošę, ypač tie, kurie mosuoja mūsų spalvas pasiėmę (turima omenyje LGBT žmonių grupė) vėl kreipėsi filosofas į susirinkusius, – klausykite, Jungtinės tautos šiemet pranešė – sparčiausia nykstanti valstybė gyventojų skaičiumi pasaulyje, – baisu pasakyti – tai Lietuva.

Ir šalia šito eksperimentuoti, kažką grįsti jausmais, kad jausmai yra svarbiau, – taip, jausmai yra svarbu, bet gyvybė yra svarbesnė.

Mes esame jokios prievartos nepropaguojantys žmonės, tęsė A. Juozaitis, tačiau dauguma yra daugumai, nors agresyvios mažumos nori matyti, kad mūsų būtų tik tyli…baisu pasakyti – banda. Bet jie to siekia.

Pabaigai politikas pabrėžė: „nepasiduosim, ir kviečiu visous prisiminti, kad mes neturime ko prarast, sustabdyti šitą Lietuvos nykimą galime tik šeimomis, ir šitą reikėtų užrašyti ant šio pastato (žvelgia į LRT): „Lietuvcos televizija, o ne LRT yra šeimų ir Lietuvos Tautos ir valstybės televizija.

Vėliau pasisakyti buvo pakviestas turėjęs dalyvauti politikas Naglis Puteikis, kuris, deja, nepasirodė, o tada žodį tarė Sąjungos „Vardan šeimos“ pirmininkė, trijų vaikų mama – Edita Morkūnienė.

„Pradžioj buvau pasirašiusi kalbą, norėjau cituoti Konstituciją, bet po to pamaniau, jog jūs visi gerai žinote kas yra pažeista ir kur, ir dabar belieka tik ginti mūsų vaikus, mūsų šeimas. –

Pažiūrėjusi į šoną (žvilgteli į LGBT būtelį) aš matau plakatus „Mama, kodėl tu nenori manęs apsaugoti“, pacitavo Edita ir pratęsė – tai mes to ir atėjome vaikai, pažiūrėkite, kreipėsi į susirinkusius – ten vaikai stovi (iš tiesų, LGBT būrelyje buvo keletas vaikų), ten stovi vaikai ir jie prašosi, kad mes juos apgintume. […]

Vaikas turi teisę turėti tiek motiną, tiek tėvą, ir televizijos ekranuose aiškinti taip, lyg nieko nenutiko, kad surogatinė motinystė yra normalu, tai juk vaikų pardavinėjimas nuo pat gimimo – vaikas jau tada yra perkamas. Ateina į pasaulį, kur jį augina du tėvai. Tetis vienas ir tetis kitas.

Kuris (iš jų) mama? – Aš suprantu, kad šie žmonės yra labai nelaimingi, kad kažkas vaikystėje yra nutikę, bet jie neturi teisės ir mūsų vaikų žalot ir lygiai taip pat sugriauti jų vaikysčių ir gyvenimų.

– Ir pažiūrėkite (vėl žvilgteli į LGBT grupelę) – vaikus sustatė, – ko gero jų mamos net nežino ką tie jų vaikai daro. Ir tai yra baisu. Mes privalome ginti savo vaikus nuo šito […]. Ačiū jums labai, baigė kalbą Asociacijos „Vardan šeimos“ pirmininkė.

Mitinge pats sau akomponuodamas sudainavo visuomenininkas Justinas Aleksandravičius, tas pats, kuris buvo pagrindiniu vaizdo įrašo, kviečiančio į mitingą herojumi, – vaizdo įrašo, kurį Youtube tarnyba užblokavo, kaip pažeidžiantį jos taisykles. (Ten buvo pavaizduotas smurtas prieš seną monitorių ir įgarsintas kvietimas atsisakyti LRT).

Sudainavęs visuomenininkas paėmė mikrofoną ir pasakė tos dienos labiausiai įsimintiną kalbą, kuri, be abejo, paskelbus ją youtube arba socialiniuose tinkluose – būtų užblokuota lygiai taip pat, kaip ir anksčiau minėtas vaizdo įrašas kviečiantis į mitingą.

Kalbėtojas pabrėžė, jog viskas, ką jis čia kalba, yra jo subjektyvi nuomonė, kuri nebūtinai turi sutapti su kai kurių čia esančių žmonių nuomone, ir, kad jis jos niekam neperša, tačiau nori pasakyti, jog „jie maišo tam tikrus žodžius, frazes, terminus, ir bando mus apgauti”.

– Kas yra meilė? – Užduoda retorinį klausimą susirinkusiems J. Aleksandravičius.

– Kiekvienas iš mūsų pažįstame meilę savo mamai, kuri su mumis kalbasi jau būnant mums isčiose. Ji kalbasi ne žodžiais, kalba širdimi. Kiekvienas pulso, kiekvienas širdies dūžis yra tarsi lopšinė lėliukui, kuris vystosi isčiose, kurias, jaunuoliai gerbiamieji (žvilgsnis į LGBT grupę) – turi tik moterys. Joks vyras negali išnešioti kūdikio, tai yra elementari tiesa, ir to nesuprasti gali tik, atsiprašau už išsireiškimą, tik totalus […].

Oratorius vaizdžiai nupasakojo, kad žmogaus 23-oji chromosomų pora, kuri lemia lytį atsitiktiniu būdu, išsidėsto tik dviem variantais, t. y., arba XX, arba XY.

Ir čia pat uždavė klausimą, kreipdamasis į susirinkusius LGBT atstovus, kurio necituosime, tačiau kurio esmė susiveda į viena – tai yra, jei tėra tik du lyčių variantai numatyti gamtos, tai iš kur tų lyčių įvairovė, kuri bandoma įteisinti visuomenės sąmonėje ir iš pačių seksualinių mažumų pusės.

J, Aleksandravičiaus kalbą susirinkusieji palydėjo plojimais, kaip, beje, ir visų kalbėjusių prieš tai.

Vėliau kalbėjo dar keletas žmonių, kurių necituosime, nes iš esmės kalba ėjo apie viena, ir to priežastis buvo nurodyta, kaip kvietimo į mitingą pretekstas – LRT ir jos transliuojama medžiaga.

Pabaigoje buvo perskaityta mitingo rezoliucija, kurią viso mitingo metu pasirašinėjo jo dalyviai. Rezoliucijoje buvo išdėstyti šie reikalavimai:

1. Užtikrinti netendencingą LRT informacijos pateikimą ir nuomonių įvairovę. Nutraukti konstitucinį piliečių teisės reikšti savo nuomonę bei įsitikinimus ribojimą ir atsisakyti šališkumo atrenkant laidų dalyvius bei lyginti komentuotojus pagal pažiūras.
2. Laidose, jautriais politiniais, kultūriniais ir socialiniais klausimais, užtikrinti galimybę pasisakyti įvairių visuomenės pozicijų atstovams.
3. Liautis LRT transliacijose propaguoti kitokią šeimos sampratą, nei nurodyta Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir CK.
4. Atstatydinti LRT generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę Budrienę, kuriai vadovaujant LRT virto vienos politinės ideologijos, kraštutinio liberalizmo propagandos ruporu.
5. Pašalinti iš LRT Ritą Miliūtę, kurios laidos rengiamos pagal išankstinius nusistatymus, ir tenkinant grupinius politinius interesus.
6. Pašalinti iš LRT interneto portalo vadovų tendencingą ir šališką vyr. redaktorių Mindaugą Jackevičių.
7. Siūlyti Seimui Estijos pavyzdžiu įsteigti nacionalinio transliuotojo kontrolieriaus, žiniasklaidos ombudsmeno instituciją, kuri prižiūrėtų, kaip LRT veikla atitinka gerosios žurnalistikos praktikos standartus ir nagrinėtų pateikiamus skundus.
8. Nacionalinio radijo ir televizijos įstatyme, nustatyti, kad visuomeninio transliuotojo kontrolierius turi būti tiesioginiu balsavimu renkamas pareigūnas, nepriklausomas nei nuo politinių, nei nuo LRT valdymo organų.

Pasirašo: mitingo organizatoriai ir dalyviai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 2

  1. Žygimantas    -  2019-11-09, 23:41

    Ačiū, kad dalinatės tokiais dalykais!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....