infa.lt

Makronas korektiškai pasakė ką galvoja apie afrikiečių, lyginant su buvusio soclagerio gyventojų imigraciją

03 lapkričio
12:22 2019
Emanuelis makronas

foto: AP

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas dideliame ir nuoširdžiame interviu prancūzų leidiniui „Aktualūs įvykiai“ („Valeurs Actuelles“) pakalbėjo migrantų tema.

Išsakydamas politiškai korektišką mintį, kad Afrikos pabėgėliai taip pat yra žmonės, jis padarė klaidą žemindamas „jaunesnius Rytų Europos brolius“, kurie užsiėmė nuskriaustųjų poziciją ir pareikalavo iš Prancūzijos paaiškinimų bei atsiprašymo.

„Aš pirmenybę teikiu legaliems migrantams iš Gvinėjos ar Dramblio Kaulo Kranto, o ne Bulgarijos ar Ukrainos nelegalių imigrantų gaujoms“, – interviu pareiškė Emanuelis Makronas.

Į dešinę orientuotas prancūzų leidinys „Valeurs Actuelles“ nėra labai populiarus, be to, interviu yra mokamoje prieigoje, todėl Macrono pareiškimas buvo pastebėtas tik po to, kai vokiečių spauda su jos padidintu jautrumu „migrantų-europietiškąjai temai“ išplatino citatą šalyje.

Bulgarija buvo pirmoji, jautriai sureagavusi į Macrono žodžius. Šios šalies ministro pirmininko pavaduotojas ir gynybos ministras Krasimiras Karakachanovas šiandien kalbėdamas BTV sakė: „Niekas nesuteikė jam teisės įžeidinėti Bulgarijos žmonių“.

O Bulgarijos užsienio reikalų ministrė Jekaterina Sacharieva nurodė savo ambasadoriui Paryžiuje nusiųsti protesto notą Prancūzijos vyriausybei. Kartu su tuo, porytdienai, pasiaiškinimams į Bulgarijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Prancūzijos ambasadorius Sofijoje Florence Robin.

Ukrainiečiams taip pat nepatiko Macrono nemeilė „Ukrainos nelegalių imigrantų gaujoms“. Prancūzijos ambasadorius Kijeve buvo pakviestas į užsienio reikalų ministeriją ir paprašytas paaiškinti situaciją. Po šio aiškinimosi Ukrainos diplomatinė žinyba paskelbė šiek tiek miglotą pareiškimą:

„Užsienio reikalų ministerijos atstovo komentaras dėl tam tikrų Prancūzijos prezidento pareiškimų

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie Prancūzijos prezidentui E. Macronui priskiriamus žodžius, Prancūzijos ambasadorius Ukrainoje buvo pakviestas į Užsienio reikalų ministeriją pateikti paaiškinimų.

Prancūzijos ambasadorius pažymėjo, kad Prancūzijos pusė neturi pretenzijų Ukrainos piliečiams, kurie pravažiuoja per Prancūziją. Atitinkamai E. Macrono žodžiai apie migracijos ir legalaus užimtumo problemas buvo ištraukti iš konteksto. Šalys patvirtino, kad tarp Kijevo ir Paryžiaus egzistuoja visiškas tarpusavio supratimas ir bendradarbiavimas įgyvendinant susitarimus dėl abiejų šalių piliečių judėjimo “.

Sprendžiant pagal viską, nuo šiol Emanuelis Makronas, kuris stengėsi neįžeisti Afrikos pabėgėlių, bus labiau išrankus charakteristikų, dalinamų europietėms-kaimynėms, ypač rytinėms, atžvilgiu.

Ten, skirtingai nei Vakarų Europoje, tautos ir jų vyriausybės yra patriotiškos, nepatiria mazochistinių kompleksų ir nemėgsta būti stigmatizuojamos net už realias nuodėmes (o Macrono žodžiai apie Bulgarijos ir Ukrainos nelegalių imigrantų gaujas, sprendžiant pagal viską, nebuvo ištraukti iš lubų).

Atnaujinta (lapkričio 4)

Prancūzijos valdžia tvirtina, kad įvyko nesusipratimas, kad Emanuelio Makrono žodžiai buvo apie nelegalias gaujas, o ne apie darbuotojus iš Bulgarijos ar Ukrainos.

Emanuelis Makronas savo paaiškinimus kolegai iš Bulgarijos nusiuntė SMS žinutėmis. Bulgarijos ministras pirmininkas teigė, kad Emanuelis Makronas susisiekė su juo asmeniškai, kad užtikrintų, jog palaiko Bulgariją ir jo žodžiai buvo neteisingai interpretuoti. „Būdamas ministru pirmininku, neleisiu niekam įžeidinėti mūsų žmonių ir tikiuosi, kad tokios situacijos nepasikartos“, – Bulgarijos vyriausybės vadovą cituoja spauda.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 828

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...