infa.lt

Lietuvoje gali atsirasti Japonijos interneto bankas

22 spalio
08:39 2019

Mikitaniui pasiūlyta ne tik įkurti internetinio banko būstinę Lietuvoje, bet ir lietuviškos produkcijos elektroninę platformą, padėsiančią Japonijai

Gitanas Nausėda irHiroshis Mikitanis

nuotr. lrp.lt

Vakar, spalio 21 d. Tokijuje, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su didžiausios Japonijos elektroninės komercijos ir finansinių technologijų įmonės „Rakuten“ vadovu Hiroshiu Mikitaniu. Šalies vadovas paskatino internetinio banko valdytojus apsvarstyti investavimo galimybes Lietuvoje – atidaryti verslo būstinę ir paslaugų centrą.

Prezidentas akcentavo, kad didžiųjų Japonijos verslo kompanijų žengimas į Lietuvos rinką – natūralus šalių ekonominio bendradarbiavimo tąsos etapas. Jis yra itin svarbus, stebint aktyvėjančią šalių tarpusavio prekybą, bei Japonijai įteisinus laisvosios prekybos santykius su Europos Sąjunga.

„Japonija yra pagrindinė mūsų partnerė Azijos regione. Prekyba tarp Lietuvos ir Japonijos sparčiai auga. Aktyviai domimasi mūsų šalimi, jos produkcija, sudaromomis galimybėmis verslui, tad svarbu ne tik plėtoti esamus bendradarbiavimo formatus, bet ir ieškoti inovatyvių būdų suartinti mūsų šalių verslus ir sinergizuoti jų veiklą“, – sakė Prezidentas.

H. Mikitaniui pasiūlyta ne tik įkurti internetinio banko būstinę Lietuvoje, bet ir lietuviškos produkcijos elektroninę platformą, padėsiančią Japonijai dar geriau pažinti Lietuvoje gaminamos produkcijos pasiūlą.

Prezidentas pristatė palankias sąlygas Lietuvoje finansinių technologijų plėtrai, taip pat galimybę Japonijos kompanijoms Lietuvoje žengti pirmuosius žingsnius į Europos Sąjungos rinką. „Japonija yra viena didžiausių inovacijų kūrėjų pasaulyje, o Lietuva yra bene patraukliausia šalis plėtoti technologijų verslus regione.

Mūsų šalys ekonominiu požiūriu puikiai papildo viena kitą, tad Lietuva gali tapti tiltu Japonijos finansinių technologijų, inovacijų, gyvybės mokslų, gamybos ir kitų sričių verslo bendrovėms į Europos Sąjungos rinką“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pakvietė Japonijos finansinių technologijų milžinės atstovus ir visą fintech bendruomenę apsilankyti lapkričio 27–28 d. Vilniuje vyksiančioje didžiausioje fintech konferencijoje Baltijos šalyse.

„Rakuten“ yra didžiausia Japonijos elektroninės komercijos įmonė ir didžiausias internetinis bankas Japonijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...