infa.lt

Eric Brende: „Prietaisai atima pas mus žmones“

17 spalio
09:30 2019
Eric Brende

technoskeptikas Ericas Brende pristato savo ypač atsargų požiūrį į technologijas„ WCIT Jerevanas 2019 “

Ericas Brende, turintis tris mokslo laipsnius, davė interviu 2019 m. Pasauliniame informacinių technologijų kongrese ir papasakojo, kaip tapo „klasikiniu technoskeptiku“, išmoko gaminti muilą ir gavo darbą kaip dviračio rikša.

Ar naujosios technologijos, kurias mes aklai paverčiame savo gyvenimo dalimi iš tikrųjų keičia jį į gerąją pusę? Daugelis neužduoda sau tokio klausimo, atnaujindami programėles ir bijodami atsilikti nuo progreso, kuris skuba vis greičiau.

Pramonės vadovai ir mokslininkai susirinko į pasaulio informacinių technologijų kongresą Armėnijoje aptarti naujos technologinės revoliucijos bangos galimybių ir rizikos. Tarp daugybės balsų, kalbančių apie etiško požiūrio poreikį ir žmogaus prioritetą prieš kapitalą, išsiskiria vienas balsas.

„Aš esu klasikinis technoskeptikas šioje konferencijoje“, – interviu „New Atlas“ sakė Eric Brende, MIT, Jeilio ir Washburn laipsnių savininkas. Jis pirmą kartą pradėjo abejoti technologijų verte dar paauglystėje, kai tėvas įsigijo vieną iš pirmųjų „Brother“ kompiuterių.

Šis seifo dydžio aparatas turėjo sutaupyti laiko rašant psichiatrijos srities straipsnius. Kai tik jis nusipirko šią mašiną, aš jo daugiau niekada nemačiau. Ji užėmė visą jo laiką “, – sakė mokslininkas.

Vėliau Brende pradėjo tyrinėti Mennonito protestantų, Menno Simonso mokymo pasekėjų, gyvenimą. Jie garsėja labai atsargiu požiūriu į technologijas ir labai atidžiai studijuoja naujoves, prieš pradėdami jas naudoti.

„Mane sudomino toks klausimas: kiek technologijų reikia norint gyventi iš tikrųjų visavertį ir neskubų gyvenimą? – sakė tyrėjas. – Jei technologijos tikslas yra sutaupyti mūsų laiką ir pastangas bei suteikti mums daugiau laisvo laiko, kiek jų iš tikrųjų reikia? Pasibaigus tyrimui, aš priėjau išvados: reikia dar mažiau technologijų nei naudoja amišai, jei, žinoma, arklį laikytumėte technologija“.

Anot Brende, mennonitai gyvena labai turiningą gyvenimą. Dirbdami jie derina darbą šeimos labui su bendravimu ir mankšta. Jų vaikai nuo trejų metų pradeda padėti vyresniesiems ir mokosi atlikti vis daugiau užduočių, tobulėdami ir integruodamiesi į suaugusiųjų visuomenę, o ne atsiribodami nuo jos.

Kažkaip specialiai „leisti laiko“ su vaikais jiems nereikia – visa šeima ir taip bendrauja visą dieną.

Paėmęs iš jų pavyzdį, Brende atsisakė televizijos, interneto, mobiliojo telefono ir automobilio. Jis pasirinko veiklą, kurioje jam padeda visa šeima. Tai neatneša daug pinigų, tačiau jų nereikia, jei nemokėsite už benziną, kabelinę, naujus prietaisus ar narystę fitneso klube. Dėl to jie turi daug daugiau laiko vienas kitam šeimoje.

Pokalbis netikėtai nutrūksta – į kongresą atvyksta Kim Kardashian, o Brende negali atsispirti, kad nepamatytų jos gyvai.. Net nežiūrint į tai, kad jam teko pasirausti bibliotekoje, norint sužinoti kas ji tokia.

Mokslininkai: amišai sensta lėčiau ir gyvena ilgiau dėl sėkmingos genų mutacijos

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...