infa.lt

Prancūzija pirmoji Europoje vykdys veido atpažinimo ID programą

05 spalio
20:15 2019

Alicem

Prancūzijos vyriausybė planuoja šalyje iki 2020 m. pradėti įgyvendinti „Alicem“ veido atpažinimo programą ir išduoti piliečiams skaitmeninius pasus, nepaisant to, nori jie to ar ne. Apie tai praneša „Bloomberg“.

Kelios reguliavimo institucijos ir visuomeninės organizacijos jau yra padavusios Prancūzijos vyriausybę į šalies Aukščiausiąjį teismą. Teismo procesuose teigiama, jog Alicem pažeidžia Europos sutikimo tvarkyti asmens duomenis taisyklę, pagal kurią korporacijos ir valstybės negali rinkti konfidencialių piliečių duomenų be jų leidimo.

Prancūzijos valdžios institucijos teigia, kad biometriniai duomenys bus naudojami tik gaminant skaitmeninius pasus, ir nebus integruojami į kitas duomenų bazes ar perduodami trečiosioms šalims.

Nepaisant to, įsilaužėliams pavyko per valandą nulaužti Prancūzijos vyriausybės bandomąją duomenų bazę su biometrine informacija.

Planuojama, kad Prancūzijos piliečiai galės pateikti savo biometrinius duomenis naudodami specialią programą. Ji palygins jo biometriniame pase esančią naudotojo nuotrauką su asmenukės vaizdo įrašu, kurį jis turės nufilmuoti prieš užsiregistruojant sistemoje.

Ekspertai teigia, kad tokiu būdu Prancūzija bus pirmoji šalis Europoje, įpareigojanti savo piliečius pateikti biometrinius duomenis, kad būtų sukurti skaitmeniniai pasai. Su jų pagalba žmonės galės greitai pasiekti nuotolinę banko sąskaitos registraciją, gauti elektronines SIM korteles ir dar daug ko iš to, kam reikia patvirtinti savo tapatybę.

Prancūzija sako, kad asmens tapatybės sistema nebus naudojama gyventojų stebėjimui. Priešingai nei Kinijoje ir Singapūre, šalyje nebus integruotos veido atpažinimo ir kitų biometrinių duomenų piliečių tapatybės duomenų bazės. Vidaus reikalų ministerija, sukūrusi „Alicem“ programą, sako, kad surinkti veido atpažinimo duomenys bus ištrinti, kai pasibaigs registracijos procesas. Tai nenuramino žmonių, nuogąstaujančių dėl galimo netinkamo jų naudojimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 100

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...