infa.lt

Rolandas Paksas: „Seime sumindyta Konstitucija ir paniekintas Jungtinių Tautų Organizacijos autoritetas”

25 rugsėjo
09:23 2019

Rolandas Paksas

Seime surinkti parašai, įregistruota ir teikiama Konstitucijos 74 straipsnio pataisa, kurią savo parašais formaliai parėmė 95 parlamentarai.

Iš tiesų teisinis nihilizmas yra taip apraizgęs valstybės politinę sistemą, jog tapo įprasta be jokios atsakomybės klaidinti tarptautines institucijas siekiant išvengti tarptautinių sankcijų Lietuvai taikymo.

Lietuvą apėmusi teisingumo atrofija diskredituoja valstybę, kurioje nepaisoma piliečių teisių, neįgyvendinami tarptautinių teismų sprendimai, laužomi prisiimti įsipareigojimai, ignoruojamos žmogaus teises, nuolat pažeidinėjamas Tarptautinis pilietinių ir politinių teisių paktas bei Europos Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencija.

Suprantu, jog dėl įvairių priežasčių daugelis parlamentarų nėra detaliau susipažinę su visomis užsitęsusio politinio farso detalėmis, todėl galbūt mano, jog šiais ( esu tikras antikonstituciniais) Konstitucijos pakeitimais siekiama įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo Didžiosios kolegijos 2011 metų sausio 6 dienos sprendimą byloje Paksas prieš Lietuvą, kuriuo Lietuva pripažinta pažeidusi Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos pirmojo protokolo 3 straipsnį, garantuojantį teisę į laisvus rinkimus. Iš tiesų to nėra.

Abejotinos Konstitucijos pataisos iniciatoriai tikriausiai nėra net girdėję apie Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto sprendimą, kuris Lietuvai be išlygų yra privalomas. Remdamasis Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto Fakultatyviojo protokolo 5 straipsnio 4 dalimi,

Žmogaus teisių komitetas yra konstatavęs, kad Lietuva pažeidė mano teises pagal Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto Fakultatyviojo protokolo 25 straipsnio (b) ir (c) dalis ir įpareigojo suteikti veiksmingas teisių gynimo priemones, įskaitant draudimą iki gyvos galvos kandidatuoti prezidento rinkimuose ar užimti Ministro pirmininko ar bet kurias kitas pareigas. Be to, valstybė jau seniai privalomai turėjo imtis veiksmų, kad ateityje panašių pažeidimų būtų išvengta.

Asmeniškai atsiribodamas nuo prasidėjusios fiktyvios Konstitucijos keitimo procedūros norėčiau pabrėžti, jog tie, kurie bando įtraukti daugumą Seimo narių į teisinį absurdą ir toliu klaidinanti visuomenę, vėl nori pridengti ilgus metus Lietuvoje besitęsiantį politinį procesą, kuris nuolat pasireiškia nepateisinama dominuojančių politikų bei valstybės institucijų panieka teisingumui, žmogaus teisėms ir Konstitucijai.

Lietuvos politinė sistema kol kas lieka akla pilietinių ir politinių teisių laužymui, piliečių diskriminacijai, politiniam persekiojimui ir kurčia tarptautiniam teisingumo balsui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...