infa.lt

Veiperių liga tampa mirtina – užregistruoti jau 5 mirties atvejai

08 rugsėjo
09:20 2019
Elektroninė cigaretė - veipas

REUTERS

CDC, JAV Maisto ir vaistų kontrolės administracija (FDA), valstijos ir vietiniai sveikatos departamentai bei kiti klinikinės ir visuomenės sveikatos partneriai tiria daugiapakopį sunkios plaučių ligos, susijusios su e-cigarečių produktų vartojimu. Šis tyrimas vyksta ir nenustatyta ligos priežastis, tačiau visi užfiksuoti atvejai yra susiję – buvo rūkomos elektroninės cigaretės

Elektroninės cigaretės yra įtaisai, kurie vartotojui tiekia aerozolį, kaitinant skystį, kuriame paprastai yra nikotino, kvapiųjų medžiagų ir kitų cheminių medžiagų. Elektroninės cigaretės taip pat gali būti naudojamos rūkant marihuaną ar kitas medžiagas.

CDC praneša, jog šalyje (JAV) jau užfiksuotos penkios mirtys nuo ligos, galimai susijusios su elektroninių cigarečių rūkymu.

FDA duomenimis, viso šalyje dabar žinoma apie 450 susirgimų nuo nežinomos ligos atvejų, tikėtina, susijusių su e-cigaretėmis.

Niujorko valstijos sveikatos departamento ekspertai pravedė naujus tyrimus ir priėjo išvados, jog kvėpavimo sutrikimus pas veipų rūkytojus, tikėtina, sukelia aliejinė E vitamino forma (E vitamino acetatas), kuris geriamas kaip maisto papildas nepadarys žalos, tačiau jis buvo aptiktas kiekvieno paciento mėginiuose.

Departamentas toliau tiria jo poveikį sveikatai įkvepiant, nes jo aliejui būdingos savybės gali būti susijusios su stebimais simptomais. Medžiaga aptikta kanapėse, kurias vartojo pacientai, o taip pat skysčiuose skirtuose veipams bei pačių pacientų organizmuose.

Kaip pažymi FDA, pas pacientus neaptikta jokių infekcinių susirgimų požymių, todėl kvėpavimo takų sutrikimai, kosulys, dusulys,, skausmai krūtinėje, o kai kuriais atvejais vėmimas ir diarėja, susiję su cheminiu poveikiu. Pirminės Centro ataskaitos nurodo į klinikinius sutapimų atvejus.

Amerikiečių gydytojai ragina atsisakyti naudoti elektronines cigaretes arba bent jau gamintojo nenumatytus priedus iki galutinių tyrimo rezultatų išsiaiškinimo.

Primename, jog prieš 10 dienų buvo skelbiama apie pirmąjį mirties atvejį nuo šios ligos. Šiandien tų atvejų jau penki.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 891

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...