infa.lt

Vėl skandalas su Facebook: kompanija prisipažino, jog „pasiklauso“ savo naudotojų pokalbių

14 rugpjūčio
20:38 2019

REUTERS

Pastaruoju metu „Facebook“ socialinis tinklas yra atidžiai stebimas MIP (masinės informacijos priemonių) dėl eilės šio socialinio tinklo naudotojų asmeninių duomenų nutekėjimų. Informacija, kurią šiandien skelbia agentūra „Bloomberg“, gali sukelti naują skandalą apie Marko Zuckerbergo kompaniją.

Leidinys praneša, jog „Facebook“ moka tretiesiems rangovams už tai, kad jie įrašinėja ir transkribuoja savo naudotojų garso įrašus. Pasak tokį darbą „Facebookui“ atliekančių darbuotojų, kompanija niekada neaiškino kam jai reikalingos jos klientų tekstinės pokalbių versijos.

„Facebook“ atstovai teisina pokalbių „pasiklausymą“ tuo, jog pokalbių įrašai vyksta tik naudotojams leidus.

Kompanijos darbuotojai pasakoja, jog jie girdi „Facebook“ naudotojų pokalbius, kartais turinčius vulgarų turinį, bet nežino, kam „Facebook“ reikia juos perrašyti.

Taip pat kompanijos atstovai paaiškino, jog pokalbio transkripcijos buvo naudojamos tikrinant dirbtinio intelekto, atpažįstančio žmogaus kalbą, našumą. Kompanija faktiškai pripažino, jog ji reguliariai pažeidžia naudotojų konfidencialumą, tačiau tuo pačiu pranešė, jog pokalbiai daugiau neužrašinėjami.

„Kaip ir kompanijose Google ir Apple, mes nustojome analizuoti naudotojų pokalbių garso įrašus daugiau kaip prieš savaitę“, – pabrėžė „Facebook“ atstovai.

Savo kompanijos politikoje, kur kalbama apie naudotojų duomenų naudojimą, „Facebook“ niekur nemini apie pokalbių garso įrašus, ir tuo labiau apie tai, jog šie įrašai gali patekti į trečiųjų grupių ar asmenų rankas.

Ir niekur nekalbama apie tai, kas vėliau daroma su šiais garso įrašais

Šis faktas paskatino kompanijos rangovus pasisakyti prieš garso išrašų iš klientų mikrofonų transkribavimą, nes jie tai laiko – mažiausiai – neetišku kompanijos veiksmu savo naudotojų atžvilgiu.

Trečiadienį Airijos duomenų apsaugos komisija, vadovaujanti „Facebook“ Europoje priežiūrai, pareiškė, jog tiria kompanijos veiklą dėl galimų ES griežtų privatumo taisyklių pažeidimų.

Socialinės žiniasklaidos milžinės akcijos sumažėjo 1,3%,  7:49 val. vietos laiku Niujorke prieš pateikiant prekybai rinkoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 224

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....