infa.lt

Sūnų Matuką nužudžiusiai motinai bausmė nešvelninta – paliktas laisvės atėmimas 16 metų

11 liepos
11:08 2019
vaikai

asociatyvi nuotr.

Monika Abromaitienė (Kaziukaitytė) buvo kaltinama savo ketverių metų sūnaus Matuko nužudymu. Byloje nustatyta, kad vaikui buvo suduota daugiau kaip 100 smūgių, apie 10 iš jų – į galvą. Ekspertų teigimu, prieš vaiką buvo smurtaujama ir anksčiau. Teismai moteriai skyrė laisvės atėmimo bausmę šešiolikai metų.

Kasaciniu skundu nuteistoji ir jos gynėjas prašė baudžiamąją bylą nutraukti arba teismų sprendimus pakeisti ir sušvelninti paskirtą bausmę.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė nuteistosios ir jos gynėjo kasacinius skundus.

Pasak teisėjų kolegijos, apeliacinės instancijos teismas patikrino bylą tiek, kiek buvo prašoma apeliaciniame skunde, ir įstatyme (BPK 320 straipsnio 3 dalyje) įtvirtintų reikalavimų nepažeidė.

Kasacinis teismas akcentavo, kad teismai išsamiai išanalizavo ir įvertino byloje esančius įrodymus, nuteistosios elgesį ir priėjo prie išvados, kad nuteistoji, duodama parodymus apie atliktus veiksmus sūnaus atžvilgiu, nėra nuoširdi bei sako netiesą.

Kasaciniame skunde nurodyta, kad, išskyrus nuteistojo G. Kontenio parodymus, kitų nuteistosios M. Abromaitienės (Kaziukaitytės) kaltę patvirtinančių tiesioginių įrodymų byloje nėra.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad pagal teismų praktiką asmens kaltė gali būti grindžiama tiek tiesioginiais, tiek ir netiesioginiais įrodymais. Tiesioginiai įrodymai neturi pranašumo prieš netiesioginius – ir vieni, ir kiti yra įrodinėjimo proceso elementai.

Nusikaltimą padariusio asmens kaltės įrodinėjimui netiesioginiais įrodymais keliamas reikalavimas, kad šiais įrodymais nustatyti tarpiniai faktai ir išvados tarpusavyje turi būti sujungti nuoseklia ir logiška grandine.

Nuteistosios M. Abromaitienės (Kaziukaitytės) kaltė kartu su G. Konteniu bendrais veiksmais tyčia nužudžius M. Abromaitį nustatyta ne tik G. Kontenio parodymais, bet ir byloje surinktų, ištirtų bei įvertintų netiesioginių įrodymų visuma, kuria nustatyti tarpiniai faktai sujungti į nuoseklią ir loginę grandinę, leidžiančią padaryti kategorišką išvadą dėl G. Kontenio parodymų apie M. Abromaitienės (Kaziukaitytės) veiksmus įvykio metu patikimumo.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

teismai.lt inf

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 210

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....