infa.lt

Moterų skaičiaus kompanijų vadovybėje augimas veda link pelno mažėjimo 12 proc. Nes jos mažiau rizikuoja, teigia tyrimas

04 liepos
09:45 2019

„Tyrėjai iš Norvegijos, Vokietijos ir JAV, išstudijavo moterų-vadovių skaičiaus padidėjimą kompanijų veiklos rezultatams Norvegijoje. Jeigu kompanijos valdyboje moterų skaičius padidėja nuo vienos iki dviejų, tvirtina jie, įmonės pelnas sumažėja 12,3%“, – skelbia Daily Mail.

2003 metais Norvegijoje buvo priimtas įstatymas, pasak kurio kompanijų, registruotų biržoje, direktorių tarybose turi būti 40% moterų, – praneša leidinys. Remdamiesi po 2003 metų gautais duomenimis mokslininkai aptiko, jog moterų skaičiaus šiame segmente padidėjimas įtakojo pelno mažėjimą, kas, pasak jų, gali būti paaiškinta tuo, jog „moterys mažiau rizikuoja“.

Norvegijos įmonės po 2003 metų surinko mažesnius balus našumo požiūriu, kas buvo atspindėta finansinėse ataskaitose, ir apibūdinta mažesniu rizikos skaičiumi. Tačiau, pasak tyrėjų, mažesnė rizika gali teigiamai įtakoti ilgalaikę kompanijų sėkmę ir jų gyvybingumą

„Tyrime, apie kurį praneša Leadership Quarterly leidinys, analizuojama informacija iš duomenų bazių apie kompanijų vadovus ir finansinę atskaitomybę“, – patikslinama straipsnyje.

„Pasak tyrimo rezultatų, kvotų įvedimas sėkmingai ir juntamai padidino moterų buvimo kompanijų valdybose skaičių. Po kvotų įvedimo išaugo vidutinis išsilavinimo lygmuo tarp kompanijų direktorių. (…)“, – rašo Daily Mail.

„Kaip kontrolinės grupės buvo tiriamos įmonės iš Suomijos, Švedijos ir Danijos, kur nėra įstatymų, reikalaujančių moterų buvimo direktorių tarybose. Mokslininkai tyrė viešai prieinamus duomenis, tokius, kaip buvimo pareigose laiko vidurkis, vidutinis amžius, tautybė ir vidutinis išsilavinimo lygmuo (…)“, – rašoma straipsnyje.

Jie išanalizavo skirtumus tarp pagrindinės ir kontrolinių grupių iki kvotos įvedimo ir po to. Jų tyrimo rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad kvotų įvedimas padarė įtaką kompanijų darbo efektyvumui.

Mokslininkai daro prielaidą, jog tai susiję su tuo, kad moterų-vadovių skaičiaus padidėjimas ir jų požiūris vengti rizikos galėjo tapti pelno sumažėjimo faktoriumi“, – teigiama publikacijoje.

„(…) Moterų skaičiaus padidėjimas nuo vienos iki dviejų valdyboje, sudarytoje iš keturių direktorių, sumažina operacines šios kompanijos pajamas aktyvų atžvilgiu – 12%, – rašo tyrimo autoriai (…). – Be to, jie mano, jog kvota žymių lygmeniu neigiamai įtakoja tiriamų kompanijų našumą, o įmonių rizika žymiai mažėja“.

„(…) Po 2003 metų jie aptiko „žymią“ neigiamą kvotos įtaką pelnui, kuris buvo matuojamas kaip aktyvų pajamingumas, taip ir operacinėmis pajamomis, padalintomis iš bendros aktyvų sumos“, – reziumuoja leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...